HN: Proč se vlastně ústřice, které samy o sobě nijak zvláštní chuť nemají, jedí? Jsou z výživového hlediska pro člověka vůbec významné?

Ústřice jsou doslova cholesterolová bomba. Takže extra zdravé jídlo to opravdu není. Říká se, že by člověk neměl najednou sníst více než 24 kusů. V naší restauraci jsou ústřice a mušle hlavním artiklem. Máme štamgasta, který na předkrm sní 24 ústřic. Pak si dá obrovský steak a dalších dvanáct ústřic jako dezert. To je ovšem extrém, ale pro mě je to ideální zákazník.

HN: Máte ústřice rád?

Přiznám se, že osobně nejsem fajnšmekr přes ústřice. Poznám, když je zkažená, když je tučná, ale chuťově mi ústřice nic neříká. Labužníci tvrdí, že jim na nich chutná jejich kovově slaná chuť a její čistota. Já osobně prostě ústřicožrout nejsem.

Zatím jste si přečetli 40 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.