Když se řekne šampaňské či sekt, vybaví se nejen milovníkům vína hlavně oslavy, přípitky a všemožné výjimečné příležitosti. Je to vlastně obrovská škoda, protože především suchá šumivá vína mohou být báječným partnerem k mnoha jídlům, skvělým letním osvěžením a vínem, které zpříjemní i obyčejný a ničím zvláštní večer a učiní z něj malou oslavu.

Pokud se rozhodnete šumivá vína nalít do sklenek častěji, je dobré vědět, jak se vlastně bubliny do vína dostanou a jak se různé způsoby jeho výroby projevují.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se