Nejtěžším obdobím za posledních 20 let prochází pekárenský obor v České republice. A to i přesto, že ceny základního pečiva, tedy chleba a rohlíků, narostly za poslední dva měsíce v průměru o necelou pětinu. "Devět z deseti pekáren prodělává," uvádí Jaromír Dřízal, předseda Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů.

Pekaře sráží razantní meziroční nárůst cen vstupních surovin, pokles spotřeby i rostoucí tržní podíl takzvaného rozpékání zmrazeného pečiva ve velkých obchodních řetězcích. Výrobci jsou zároveň stále pod silným tlakem obchodních řetězců, na co nejnižší ceny.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se