Fusion cuisine, tedy kuchyně, ve které se potkávají prvky dvou či více národních gastronomií, je trend, který je v zahraničí už skoro za zenitem. Svůj vrchol fusion cuisine zažila v minulém desetiletí, kdy se křížení stalo povinnou disciplínou pro každého, kdo chtěl jít s dobou. Kuchaři se předháněli v tom, kdo dokáže originálněji spojit korejské ingredience s mexickými tacos a kdo vytvoří sladké francouzské pusinky macrons s asijskými náplněmi.

Některé pokusy o fusion z tohoto období získaly posměšnou přezdívku "confusion cuisine", tedy zmatená kuchyně, protože místo elegantních kříženců kuchařům pod rukama vznikaly kousky, jaké známe z Čapkova Povídání o pejskovi a kočičce.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se