Ať už se stěhuje kamkoli, vozí si s sebou Paolo Espozito dlouhý tenký váleček z olivového dřeva po své mamince: "Každou sobotu s ním válela tenoučké těsto, ze kterého krájela nudle, čtverečky i široké pláty na skvělou domácí pastu." Její kuchyní vychovaný Paolo se bez těstovin neobejde ani v Praze, kde momentálně zakotvil. Tak jako miliony dalších Italů říká, že bez nich by jeho den nebyl úplný - na rozdíl od průměrného Čecha, který vnímá těstoviny na talíři prostě jen jako hromádku nudlí. Dokud nepochopí alespoň základy, podle kterých se Italové při přípravě svých skvělých receptů řídí, může si ovšem o italské kuchyni nechat jen zdát.

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se