V ulici, která vede vzhůru od vlakové zastávky Staré Splavy, se mi tenhle sen zhmotnil. Na dvorku Restaurace Alfa se tu vyhřívá zrzavý kocour Matýsek, z váz voní čerstvě natrhané kytky a mezi hosty se proplétá paní Marie a roznáší jídla, která připravil její bratr Vladimír.
Napravilovi svůj podnik otevírají jen na pět měsíců v roce, v zimě se vracejí do Prahy. Paní Marie se živí jako restaurátorka a její bratr je inženýr. Letní restauraci nedaleko Máchova jezera provozují už sedmnáct roků.
Pan Vladimír strávil několik let v Chorvatsku a středomořská kuchyně inspirovala i část jeho menu. Ryby, pro které Napravilovi jezdí do nedalekého Liběchova, připravují s čerstvými bylinkami. Pečené pstruhy paní Marie servíruje na tácu, pak přináší talíře s čtvrtkami vařených brambor, na kterých se roztéká máslo, a misky se zeleninou. Proužky papriky voní, jsou nakrájené teprv před chvílí.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...