Nezakládejte firmu, kupte si ji


Napadlo vás, že byste začali podnikat, ale děsíte se obíhání úřadů a čekání na vyřízení žádostí? Popřípadě potřebujete za pár dní začít podnikat s novou společností v Česku nebo v zahraničí?

Firma "na klíč" do 24 hodin

Pak máte možnost zvolit jednu poměrně snadnou cestu, jak si založit společnost jednoduše, rychle a bez zbytečného obíhání úřadů - můžete si koupit tzv. ready-made firmu. Jestliže splníte podmínky, které vám zadá prodejce, můžete získat firmu na klíč i do 24 hodin a okamžitě po její koupi, můžete jménem své nové společnosti jednat.
Jak je to možné? Tímto způsobem lze získat společnost zapsanou v obchodním rejstříku, která nikdy před prodejem nepodnikala a nikdy nevyvíjela hospodářskou činnost. Zároveň má splacený počáteční kapitál, nemá žádné závazky ani pohledávky a která nemá pevně specifikovaný konkrétní předmět činnosti, ale její zaměření je univerzální.

Jak společnost získat

Koupě ready-made společnosti by měla začíná výběrem prodejce. Mezi nejznámější prodejce patří např. Chamr & Partners, Terrinvest, Byro, Easy Support, Corporatia.
Následně si stačí na webových stránkách jednoho prodejce zvolit firmu podle typu společnosti a lokality. Vybrat si lze i podle jména, ale protože to lze celkem jednoduše změnit, nemusí být tento parametr rozhodující.
Po té si stačí ověřit, zda firma podle internetových stránek obchodního rejstříku skutečně existuje a kontaktovat vybraného prodejce a domluvit se s ním na prodeji. Čeká vás už jen předložení požadovaných dokumentů a převede ready-made firmy na vaši osobu, a to za účasti notáře. Nutné je samozřejmě i zaplatit domluvenou částku.

Kdo bývá kupec

Tuzemské firmy na klíč jsou určeny především pro začínající, ale i zavedené podnikatele jak z Česka, tak i ze zahraničí, záleží na tom, o jakou formu společnosti mají zájem (nejčastěji jsou v nabídkách společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti, ale koupit lze jakoukoli právní formu společnosti). Jejich ceny se pohybují okolo čtyřiceti tisíc korun u společnosti s. r. o., u akciových společností je to pak stotisícová položka.
Máte-li zájem o koupi ready-made firmy v zahraničí, pak ani to není problém. Prodejci jsou schopni zajistit takovou transakci většinou přes partnera v dané cizí zemi, stačí jen zadat parametry.