reklama

Téma: tipy

Dnes zákazník, zítra zaměstnanec. V Ikee zřídíme náborové koutky, plánuje topmanažer

Kromě kuchyní, ložnic či obýváků budou zákazníci... více
Páteční oběd 16.11.2017

Moje čtení: pivovarník Stanislav Bernard

Stanislav Bernard je znalcem piva - a jak se ukazuje, také literatury. A vůbec ne odpočinkové. více
Knihy 16.11.2017
Moje specialita

Sacher dort: Jak připravit proslulou vídeňskou specialitu

Proslulý vídeňský dort vznikl díky 16letému cukrářskému učni Franzi Sacherovi. Přesnou recepturu... více
Jídlo 16.11.2017

Zápisky protivného hosta

Kachna s čokoládou Nové menu objevil Gourmetguru v brněnském Restaurantu Pavillon. "Chtěl jsem, aby mělo zřetelný rukopis, bylo jednoduché a stálo na... více
Jídlo 16.11.2017

Bílé, téměř čiré: Jak chutná svatomartinské Zweigeltrebe Klaret z Velkých Pavlovic?

Kdybych chtěla žertovat, skoro bych řekla, že... více
Jídlo 16.11.2017

Zahrada jako zrcadlo: Inspiraci přináší architekt Ferdinand Leffler

"Snad všichni v sobě nosíme nějakou zahradu, v níž jsme se jako děti ztratili," říká Ferdinand... více
Speciál 16.11.2017

Trocha historie

Listovat v bichlích o našich dějinách nemusí být jen "zábava pro suchary". Literární výlety do minulosti bývají často napínavější než detektivka. více
Speciál 16.11.2017
Pracovní oběd

Palladium slaví 10 let a čeká ho rekonstrukce. Lokální designéry zapojit neplánujeme, říká manažer

Začátky nebyly vůbec jednoduché. V nově otevřeném... více
Páteční oběd 10.11.2017

Moje čtení: ředitelka Egon Schiele Art Centrum v Českém Krumlově Hana Jirmusová Lazarowitz

Řídí Egon Schiele Art Centrum v Českém Krumlově a... více
Knihy 10.11.2017

Zápisky protivného hosta

Neřízené degustace v Cihelně Několik novinek hlásí pražská Hergetova Cihelna, na níž kromě gastronomie Gourmetguru oceňuje výhled na Karlův most. Tou... více
Jídlo 10.11.2017

Pětasedmdesát procent alkoholu a bouřlivá chuť britského Pusser’s rumu

Vše je pouze průpravou k úžasnému závěru degustace, kdy je alkoholický projektil otupen a od kořene... více
Jídlo 10.11.2017
Svatomartinská husa

Třikrát svatomartinská husa: Šéfkuchaři radí kořenit badyánem, přidat kapustové listy nebo celerové pyré

Chystáte se letos připravovat svatomartinkou husu... více
Jídlo a pití 09.11.2017
Svatomartinské tipy

Kam v Praze na svatomartinské hody? Přinášíme pět tipů na místa, kde nešlápnete vedle

Svatý Martin byl sice ve skutečnosti poustevník,... více
Jídlo a pití 06.11.2017

Živí průvodci nezmizí. Stále je dost lidí, kterým nestačí informace z aplikace, říká majitelka školy pro průvodce a delegáty

Mobilní aplikace dokážou pozoruhodné kousky, ale... více
Páteční oběd 04.11.2017

Moje čtení: advokátka Hana Marvanová

Hanu Marvanovou zaujalo právo, když byla vlastně ještě holka. Stačilo si přečíst knížku o Abrahamu Lincolnovi. více
Knihy 03.11.2017
Moje specialita

Lasagne: Připravte si italskou pochoutku na boloňský či neapolský způsob

Existuje více variací, nejproslulejší jsou ale lasagne s bešamelem, vepřovým a hovězím masem a... více
Jídlo 04.11.2017

Zápisky protivného hosta

Svatomartinská husa by Unic Gourmetguru se doslechl, že podzimní sváteční hody pojmou v restauraci hotelu Unic v pražské Soukenické ulici velkolepě.... více
Jídlo 03.11.2017

Müllerka jak se patří: Mladé víno z Rakouska zalechtá bílými hluchavkami a jasmínem

Dlouho jsem nepila tak rozdováděné, přitom... více
Jídlo 08.11.2017

Novou verzi iPhonů odmítám kvůli rozměrům, říká Tomáš Juřík, zakladatel a ředitel společnosti Cross

Společnost Cross se zaměřuje na vývoj řešení pro... více
Technologie 02.11.2017

Autosalon v Tokiu: Auta, která se na něm ukazují, vypadají, jako by ujela z divokého komiksu

Autosalon v Tokiu přinesl nadílku nových konceptů... více
Auto 02.11.2017

V mládí moc cestovat nemohl, proto si genetik Jiří Forejt z Ústavu molekulární genetiky Akademie věd váží současných možností

V roce 1975 se mu podařil zázrak. Na pozvání z... více
Moje tři cesty 02.11.2017

Zápisky protivného hosta

Thai Father zpátky v Karlíně Před létem Gourmetguru informoval, že "Thai Father" Pavel Rexim Mejsnar zavírá v pražském Karlíně oblíbené Our Cafe a... více
Jídlo 27.10.2017

Evergreen: Kubánský rum s chutí pikantně podkreslenou kořením

David August Embury, newyorský právník a vynikající znalec barů (příznačná kombinace), napsal v... více
Jídlo 27.10.2017

Miluji zvuky z lahvárny, to je rajská hudba, říká výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven

"České pivo je jedinečný nápoj," říká jeho první... více
Páteční oběd 20.10.2017

Moje čtení: modelka Tereza Maxová

Tereza Maxová dostala jméno podle jedné z hrdinek Milana Kundery. S ním by také ráda zašla na skleničku. více
Knihy 20.10.2017

Nechutnal mu český turek, a tak si rodák z Bosny založil v Plzni vlastní kavárnu. Kávu nejčastěji připravuje v džezvě

K založení plzeňské kavárny Orient Coffee vedl... více
Portrét 21.10.2017

Kniha jako svědectví o zázraku

Brasília − město − sen je ojedinělý knižní počin, dílo Yvonny Fričové a jejího muže Pavla Friče. Nejde pouze o to, že ve svém... více
Umění 20.10.2017
Moje specialita

Připravte si scones, britské koláčky k odpolednímu čaji

Malé koláčky s jahodovou marmeládou a cornwallskou smetanou se v Británii tradičně podávají k... více
Jídlo 21.10.2017

Zápisky protivného hosta

Čas pro nejpálivější zmrzlinu Dát si v zimě pro zahřátí zmrzlinu? Proč ne, řekl si Jan Hochsteiger z pražské zmrzlinárny Crème de la Crème.... více
Jídlo 20.10.2017

Příslib z Chile: Rulandské modré Leyda Reserva 2012 chutná po listí, medu i skořici

Když lehce poučený pijan vína slyší "Chile", není... více
Jídlo 20.10.2017

Kolébka zimní dovolené: Švýcarské Alpy nabízí nejdelší ledovec Evropy i skvělou gastronomii

Poněkud návyková krajina švýcarských Alp patří k... více
Speciál švýcarsko 25.10.2017
Pracovní oběd

Stres řeším meditací, říká ředitel slevového portálu Klido.cz

Už nejsme jen slevový portál, říká Petr Sýkora, ředitel Klido.cz. Společnost založil ještě coby... více
Páteční oběd 13.10.2017

Moje čtení: spisovatelka a scenáristka Martina Formanová

Martina Formanová je prostě knihomol, a to už od dětských let. Není divu, že se nakonec dala sama... více
Knihy 13.10.2017

From Praskovějskoje With Love: Ruská whisky překvapila irskou chutí

Tu a tam se mi stane, že mě nad některou sklenkou whisky popadne "obrozenecký přístup". Nadšen, že... více
Jídlo 13.10.2017

Zápisky protivného hosta

Káva chutí, poznáním i hrou Šálkem dobré kávy Gourmetguru nikdy nepohrdne, a tak si tento víkend (14.−15. října) nenechá ujít Prague Coffee... více
Jídlo 13.10.2017

Chuť na jednu noc: Gastronomické pop-upy se objevují nečekaně, hosté je hledají i pomocí šifer

Objeví se a zase zmizí. Kdy a kde, do poslední... více
Téma 13.10.2017
Video

Kam na skvělou italskou pizzu? Nejlépe hodnocenými pizzeriemi v Praze jsou Fresh Point Pizza, U Itala a Pizzburg

Máte chuť na italskou pizzu? Poradíme vám, kde... více
Domácí 11.10.2017
Pracovní oběd

Nejsme oddělení lampiček, říká zakladatel Signal Festivalu Martin Pošta

Signal Festival už za pár dní popáté rozzáří Prahu. A nejen to. Jeho zakladatel Martin Pošta... více
Páteční oběd 06.10.2017
Moje specialita

Focaccia. Pečivo, které Italové jedí namočené v prvním ranním cappuccinu

Jednoduché italské pečivo se vyrábí z těsta podobného pizze. Pro minimum použitých ingrediencí se... více
Jídlo 09.10.2017

Zápisky protivného hosta

Nové brunche V Zátiší Gourmetguru se dozvěděl, že vyhlášená zážitková restaurace V Zátiší na rohu Liliové ulice a Betlémského náměstí v Praze změnila... více
Jídlo 06.10.2017

Přímočará magie. Čistý Merlot Petit Enira 2012 nabízí aroma zralých černých bobulí

V Bulharsku se specializují na červené víno a umí ho opravdu dobře. Navštívili jsme vinařství ve... více
Jídlo 09.10.2017

Výlet na Vysočinu

Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě přináší zase řadu zajímavých novinek - v oblasti beletrie, poezie, naučné literatury i třeba knížek pro... více
Knihy 06.10.2017

Tipy na říjen

Dobrodružné vzpomínky, temná detektivka nebo zamyšlení nad naší blízkou budoucností? Knižní novinky ke čtení i k poslechu. více
Knihy 06.10.2017

Moje čtení: Mentor, který pomáhá jednotlivcům i organizacím odemknout lidský potenciál, Jan Mühlfeit

Někdejší prezident Microsoft Corporation pro... více
Knihy 06.10.2017
Pracovní oběd

Nápoj Mana vyvíjíme tak, aby na něm člověk mohl přežít ze sta procent, říká zakladatel Jakub Krejčík

Dnes je možné živiny získávat v podobě nudlí či... více
Páteční oběd 02.10.2017

Moje čtení: Jan Hrušínský

Jan Hrušínský má rád hry Voskovce a Wericha a jejich korespondenci považuje za bibli. Jak taky ne, když sám řídí divadlo. více
Knihy 29.09.2017

Zápisky protivného hosta

Myšák podle Karpíška Gourmetguru si nemohl nechat ujít návštěvu nově zrekonstruované legendární pražské cukrárny Myšák, nyní pronajaté společností... více
Jídlo 29.09.2017
ego!

Kanadský žertík. Skvělá whisky Johnnie Walker X.R odsouvá do pozadí ostatní varianty značky

Aroma této geniální kombinace je omamně nasládlé,... více
Jídlo 29.09.2017
  Celkem nalezeno: 1206.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama