reklama

Téma: tipy

Odměna za úspěšný školní rok nemusí jenom rozmazlovat

Dárky za hezké vysvědčení nebo snahu během školního roku mohou zpříjemnit prázdniny i další léta ve... více
Technologie 0 00:00

Na pole jsem jezdil sporťákem

Jeho prvním autem byl sportovní vůz BMW, na který si vydělal při sběru cukrové řepy. Ve své době byl generální ředitel CompuGroup Medical Vladimír... více
Jízda 0 00:00

Zápisky protivného hosta

Středomoří na Letné Sytě modrá barva dveří a okenic byla v tom teplém slunečném dni obzvlášť lákavá, a tak není divu, že se Gourmetguru to nové... více
Jídlo 0 00:00

Nóbl, byť nakyslý večer

Když se v Silicon Valley chcete sejít s někým důležitým, neberte ho na golf. To je moc fádní. Vezměte ho do The Battery, privátního klubu v... více
Jídlo 0 00:00

Moje čtení: moderátorka Nora Fridrichová

Nora Fridrichová s vtipem komentuje v televizním pořadu 168 hodin počínání politiků, ráda by ale osobně potkala Milana Kunderu. více
Knihy 0 00:00

Oprášený dinosaurus

Železnice má u nás hlubokou tradici ještě z dob Rakouska-Uherska. "Nejsme ale historický artefakt, jdeme s dobou," říká předseda představenstva a... více
Páteční oběd 0 00:00
ego!

I kytku radši z farmy: Vypadají a voní lépe než ty z "velkovýroben"

Nedováží je z druhého konce světa, ale sbírají či pěstují vlastní. Květinové farmy v Česku zažívají... více
Fenomén 0 00:00

Rychlá jízda chyby neodpouští

Před sedmi lety usedla obchodní ředitelka Autodromu Most Jana Svobodová poprvé za volant sportovního vozu. Úžasné jízdě v něm okamžitě propadla. více
Jízda 0 16.06.2017

Zápisky protivného hosta

Křidýlko, burger, nebo žebírko? Šéfkuchař Pavel Matseushuk, jenž dříve působil v žižkovských podnicích Trattoria La Casa či Guston, otevřel na rohu... více
Jídlo 0 16.06.2017
ego!

Paterson-Floresova rarita: Smíchali 30 různých whisky a nechali je zrát v sudech po sherry

Master blender whisky u White & Mackay smíchal na... více
Jídlo 0 16.06.2017
ego!

Zdravý trend kvašení zeleniny se vrací: Připravte si candáta s fermentovaným pórkem

Candát je skvělá a zdravá ryba už sama o sobě.... více
Jídlo 0 16.06.2017
Můj styl

Europoslanec Jiří Pospíšil chodí nejraději bez kravaty, o to víc "parádí" fenku teriéra

Obléká se střízlivě, aby působil nenápadně. A to... více
Styl 0 20.06.2017

Moje čtení: Ondřej Kuchař, spolumajitel jazykové školy James Cook Languages

Ondřej Kuchař se jako kluk zamiloval do hravé učebnice angličtiny a dnes spoluvlastní jazykovou... více
Knihy 0 16.06.2017
Pracovní oběd

Líbí se mi thajský způsob života i tamní gastronomie, říká šéfkuchařka Sushi Time Olga Pavlíková

Ještě jí nebylo třicet, a už stihla spoluzaložit... více
Páteční oběd 0 16.06.2017
ego!

Průmyslový Hurvínek, Jágr a další tvorové: Vrátí se Česko na výsluní světového animovaného filmu?

Česko bývalo v animovaných filmech velmocí a... více
Téma 0 19.06.2017
Moje tři cesty

Na svět se dívá s optimismem, takže i na takřka katastrofálních cestách najde Věra Jourová něco veselého

Česká eurokomisařka má kufr sbalený pořád, je... více
Cestování 0 13.06.2017
Pracovní oběd

Němci o Češích moc nevědí, říká zpravodaj ARD. Snaží se to změnit svým videoblogem

Když Němci něčemu nerozumí, neříkají, že je to pro ně "španělská", nýbrž "česká vesnice". A právě... více
Páteční oběd 0 09.06.2017

Moje čtení: ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal

Ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal se naučil kouřit od Phila Marlowa a teď čte Tita... více
Knihy 0 09.06.2017

Zápisky protivného hosta

Tour de France v Le terroir V čele kuchyně francouzské restaurace Le terroir v pražské Vejvodově ulici stáli v minulosti třeba takoví vyhlášení... více
Jídlo 0 09.06.2017
ego!

Na skok ve švédské kantýně: Bílé Bourgogne Vézelay chutná po citronové trávě

"Nejlepší oběd ve Švédsku" si dáte v kantýně na pobřeží Malmö. K pití dostanete na výběr vodu a dvě... více
Jídlo 0 09.06.2017

Auto je moje kancelář

Generální ředitel Stock Plzeň­-Božkov Jan Havlis každý den ve voze nejméně hodinu pracuje, to když přes handsfree vyřizuje neodkladné povinnosti.... více
Jízda 0 09.06.2017

Na svět se dívá s optimismem, takže i na takřka katastrofálních cestách nachází Věra Jourová něco veselého

Česká eurokomisařka má kufr sbalený pořád, je... více
Moje tři cesty 0 08.06.2017

Letní pohodu na balkoně i pod pergolou vytvoří zelená barva a přírodní materiály

Designéři zahradního nábytku vyhlásili konec "umělotinám". Barvám vládne zelená, materiálům dřevo a... více
Ateliér 0 07.06.2017

Tomáš Enge, automobilový závodník: První závod jsem obrečel

Za volant závodního vozu si poprvé sedl v šestnácti. Nedojel. "Mazáci" ho poslali mimo trať. více
Jízda 0 02.06.2017
Moje specialita

Tiramisu: Toskánský dezert se smetanovým sýrem a kávovými piškoty

Tento dezert se podával už v nevěstincích za časů Benátské republiky. Vždyť v překladu znamená... více
Jídlo 0 07.06.2017

Zápisky protivného hosta

A pak si dáme bublinky V červnu se Gourmetguru chystá navštívit Sektival, gastronomický festival pro milovníky sektů. Rozmanitost bublinek snoubených... více
Jídlo 0 02.06.2017
ego!

Whisky Ardbeg Kelpie decentně voní rašelinným kouřem a chutná po zralých plodech

Sudy, v nichž uzavírala svůj vývoj Kelpie, byly v kategorii skotské whisky použity vůbec poprvé.... více
Jídlo 0 02.06.2017
48 hodin

Moje víkendová cesta: Stockholm

Čisté, příjemné, elegantní a vstřícné. Taková je tohle ukázněné město na severu. více
48 hodin 0 02.06.2017

Moje čtení: pražský arcibiskup Dominik Duka

Pražský arcibiskup Dominik Duka kdysi miloval rodokapsy. Dnes má každý den v rukou Bibli, ale rád čte i nejrůznější historické práce a poezii. více
Knihy 0 02.06.2017
Pracovní oběd

Být ve firmě dvojka, nebo jednička je velký rozdíl, říká ředitelka Mountfieldu a vášnivá zahradnice Jana Moravová

V čele společnosti Mountfield stojí od prosince... více
Páteční oběd 0 02.06.2017
ego!

Profesorský pinot: Oregonský Rainstorm 2013 vás naladí na slavnostní notu

Rulandské modré neboli pinot noir je odrůda, kterou proslavilo Burgundsko. Jinde se mu příliš... více
Jídlo 0 28.05.2017

Zápisky protivného hosta

Zlatá Praha mění koncept Panoramatická restaurace Zlatá Praha v pražském hotelu InterContinental nedávno vyměnila inte­riér i gastronomický koncept.... více
Jídlo 0 26.05.2017
Moje specialita

Stoprocentně čerstvý tatarský biftek: Namletí masa a servírování porce dělí půl minuty

Pochoutka ze syrového masa se připravuje na... více
Jídlo 0 28.05.2017

Moje čtení: písničkář Jiří Dědeček

Jiří Dědeček skládá muziku, píše, veršuje a překládá, přitom je předsedou Českého centra Mezinárodního PEN klubu. Co tedy čte, když zrovna někde... více
Knihy 0 26.05.2017
Pracovní oběd

Otevřeli jsme se komiksům, říká ředitelka nakladatelství Paseka Anna Rezková Horáčková

"Vydávat knihy je jako hrát ruskou ruletu," říká... více
Páteční oběd 0 26.05.2017

Zakládáte start-up? Vaše kancelář nemá být vyložená mahagonem

Začínající firma, která nesídlila na počátku v garáži, jako by nebyla. Za klienty budete chodit vy... více
život v korporátu 0 25.05.2017

Věřím německé kvalitě

"Potřebuji pohodlné, bezpečné a spolehlivé auto, ale boomu SUV jsem nepodlehl. A musí se do něj vejít kolo," říká šéf českého Henkelu Aleš Malenka. více
Jízda 0 19.05.2017
ego!

Když se cesta stane cílem: Ve Švýcarsku se vyplatí nepospíchat a vydat se vlakem do lesů a hor

Nejsou nejrychlejší, nejmodernější ani... více
Speciál švýcarsko 0 23.05.2017
Moje specialita

Pravý vídeňský řízek je chráněný zákonem: Musí být z telecího "na motýlka"

Ten pravý vídeňský se připravuje z telecího masa a vznikl tak trochu z nedostatku. Na rakouském... více
Jídlo 0 19.05.2017

Zápisky protivného hosta

Bistrøt 104 v nordickém stylu Severská kuchyně v posledních letech zažívá popularitu nejen v evropských metropolích, jejím kouzlem se nechávají... více
Jídlo 0 19.05.2017
ego!

Sladová skotská whisky The Glenlivet Cipher se zašifrovaným heslem je mistrovský kousek

Master distiller zakódoval do šifrovací mřížky... více
Jídlo 0 19.05.2017

Moje čtení: moderátorka Daniela Písařovicová

Moderátorka Daniela Písařovicová číst moc nestíhá, ale knihy si kupuje ve velkém. A těší se, až si je přečte. více
Knihy 0 19.05.2017
Pracovní oběd

Peníze nejsou na mazlení. Poobědvali jsme na lodi s obchodní ředitelkou G4S

Lenka Nováková má kanceláře G4S v odlehlých koutech Prahy 8. Ráda si proto zajede na setkání do... více
Páteční oběd 0 19.05.2017

Jak se nespálit u pronájmu bytu

Největším rizikem pro pronajímatele jsou neplatiči. Realitní makléři doporučují prověřit u zájemců rejstřík dlužníků i exekucí. Nový občanský zákoník... více
Téma čísla 0 18.05.2017

Vyrazil jsem do Afriky na staré čezetě

Vlastnoručně sestavený počítač i navigaci GPS měl už před patnácti lety ve staré škodovce. více
Jízda 0 12.05.2017
ego!

Červené pro začátek grilovací sezony: El Regreso Merlot se výborně hodí k masu

Když zmíníte Merlot před zkušenějším pijanem, asi trochu nakrabatí čelo. Je v tom ale trochu... více
Jídlo 0 12.05.2017

Moje čtení: vývojář softwaru a nakladatel František Havlůj

V Ústavu jaderného výzkumu František Havlůj vyvíjí software pro Temelín a přitom vede... více
Knihy 0 12.05.2017
ego!

Krotitelé jedlých rostlinek: Divoké bylinky pronikají i do těch nejluxusnějších restaurací

Bršlice kozí noha, tužebník jilmový, mařinka... více
Téma 0 12.05.2017
  Celkem nalezeno: 1074.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama