reklama

Denně připravíme sedm tisíc jídel, říká šéf sítě kantýn a kuchař Filip Sajler. Pro firmy je jídelna konkurenční výhodou

Kuchař a podnikatel Filip Sajler provozuje síť 13... více
Probyznysinfo 0 08.08.2017

Denně připravíme sedm tisíc jídel, říká šéf sítě kantýn a kuchař Filip Sajler. Pro firmy je jídelna konkurenční výhodou

Kuchař a podnikatel Filip Sajler provozuje síť 13... více
Lidé 0 13.08.2017

McDonald’s zvažuje zdražování, trápí ho nedostatek lidí i rostoucí ceny surovin

McDonald’s zvažuje zdražení v českých restauracích, bojí se ale ztráty zákazníků. Přestože tržby... více
Byznys 0 26.06.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Pohostinec Monarch potěší českou a rakousko-uherskou kuchyní

V pražské ulici Na Perštýně se donedávna nacházel... více
Jídlo 0 23.06.2017

Restauratéři už montují cedulky Zákaz kouření, drtivá většina zákon dodržuje. Pokud zákazník netípne cigaretu, zavolá obsluha policii

Provozovatelé restaurací i kuřáci v první den... více
Události 0 02.06.2017

Česká obchodní centra přidávají restaurace. Zákazníci díky nim více utrácejí

Obchodní centra rozšiřují food courty - místa s restauracemi a sezením. Do center se dostává stále... více
Byznys 0 28.05.2017
Výsledky

McDonald's se opět daří. Fastfoodový řetězec zvýšil zisk a jeho akcie překonaly rekord

Řetězci restaurací s rychlým občerstvením... více
Byznys 0 25.04.2017

V Chorvatsku si turisté připlatí. Vláda zvýšila DPH v pohostinství na 25 procent

Chorvatská vláda letos zvýšila DPH v pohostinství na 25 procent. Některé restaurace a kavárny už... více
Události 0 03.04.2017

McDonald's dohání konkurenci. Na klíčových trzích zavede rozvoz hamburgerů a placení mobilem

Americký řetězec rychlého občerstvení začne do... více
Byznys 0 02.03.2017

Jan Horký Master Chefem společnosti Compass Group v České republice a na Slovensku

Společnost Compass Group v České republice a na Slovensku má nového Master Chefa. Stal se jím... více
Pro HR manažery 0 17.02.2017

Chorvatsku EET nestačí, zvyšuje daň v restauracích na 25 procent. Vyšší ceny mohou odehnat zahraniční turisty

Když Chorvatsko před čtyřmi lety zavedlo... více
Události 0 29.12.2016
Extra

Češi jsou mistři v kouření. Od května si už ale v žádné hospodě nezapálí

Po letech debat a pokusů schválili poslanci zákaz kouření v restauracích. Nová pravidla budou... více
Extra 0 12.12.2016

Zdražování v restauracích není zdaleka plošné. Některé navíc EET ke zvýšení cen jen využily

Se startem EET začaly restaurace zdražovat. V... více
Byznys 0 04.12.2016
Autor HN

Jak evidence tržeb změní republiku

Za týden se spouští první fáze elektronické evidence tržeb určená pro restaurace a ubytování. Hájit hospodské, kteří neplatí daně, samozřejmě nelze,... více
Autorská strana 0 22.11.2016

Hospody hledají finty na EET. Vymýšlejí jídlo na fakturu i zážitkové pobyty s obědem

Pět týdnů před startem elektronické evidence... více
Události 0 24.10.2016

Zákaz kouření se blíží. Restaurací pro nekuřáky přibývá, odlivem lidí ale netrpí

Nekuřáckých restaurací v posledních letech přibývá nejen v Praze, ale i ve zbytku republiky. Změnu... více
Domácí 0 23.10.2016

Rybí restaurace Nordsee jsou na prodej. Jejich hodnota by mohla být až 300 milionů eur

Síť restaurací Nordsee je na prodej, kupec by za... více
Byznys 0 12.10.2016
Přehled nabídek

Jak na EET: levné řešení nabízí operátoři i výrobci tradičních pokladen

První vlna evidence tržeb začne 1. prosince. Kdo nechá nákup potřebného vybavení na poslední... více
Události 0 09.09.2016
Výsledky

McDonald's klesly tržby i zisk. Řetězci se nedaří na některých klíčových trzích

Řetězci rychlého občerstvení McDonald's klesl čtvrtletní zisk meziročně o 9,1 procenta. Společnost... více
Byznys 0 26.07.2016

Zaměstnanci Starbucksu už nebudou mít stejný plat jako v KFC. Může za to petice baristy

Zaměstnanci firmy se vzbouřili proti krácení... více
Byznys 0 12.07.2016

Firmy začaly testovat EET, zatím vše funguje. Prosinec ale ukáže, zdali zvládne i desetitisíce uživatelů

Povinnost vydávat stvrzenky a odesílat je v... více
Domácí 0 17.06.2016

Jakub Čebiš provozním manažerem Grand Cru Restaurant & Bar

Novým provozním manažerem Grand Cru Restaurant & Bar se stal Jakub Čebiš, který doposud v... více
Pro HR manažery 0 11.03.2016

Na český trh chce vstoupit známý americký řetězec Denny's. Plánuje otevřít pět restaurací

Restaurace Denny's mají přes dva tisíce poboček... více
Byznys 0 11.02.2016

McDonald's rostly tržby i zisk. Firmě k dobrým výsledkům pomohly celodenní snídaně

Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald’s zaznamenal vůbec nejlepší čtvrtletní výsledky za... více
Zpravodajství 0 25.01.2016

Zbankrotovaných společností přibylo. Pro podnikatele byl srpen naopak příznivější

Počet vyhlášených bankrotů obchodních společností vzrostl v srpnu oproti červenci o 25. Nejvíce... více
Zpravodajství 0 02.09.2015

Zomato zavede platby v restauracích přes mobil a plánuje expanzi na sever Evropy

Zomato do Česka postupně přenese novinky, které testuje v dalších zemích. Češi se tak mohou dočkat... více
Podniky a trhy 0 22.05.2015

V dubnu zbankrotoval rekordní počet firem. Hlavně v obchodu a pohostinství

Během měsíce dubna zbankrotovalo 104 obchodních společností a 733 fyzických osob podnikatelů. Jde o... více
Zpravodajství 0 06.05.2015

Jakub Přibyl provozním manažerem Grand Cru Resturant & Bar

Novým provozním managerem ve vyhlášené pražské restauraci Grand Cru Restaurant & Bar se stal Jakub... více
Pro HR manažery 0 28.04.2015
EET

Elektronická evidence tržeb nebude pro všechny. Počítá se s výjimkami

Zákon o elektronické evidenci tržeb má zlepšit výběr daní a postihnout neplatiče. Řada podnikatelů,... více
Řídím firmu - Finance 0 09.03.2015

Česká Hospoda restauratéra Tomáše Karpíška v New Yorku skončila. Nevydělávala

Hospodu a pozdější Lokál na Manhattanu v lednu převzali Američané. Podnik fungoval od roku 2011,... více
Byznys 0 25.02.2015

Kavárny nabídnou lidem kohoutkovou vodu. Za každou karafu vysadí aktivisté v Africe strom

Karafa kohoutkové vody v kavárně bude stát 20... více
Zpravodajství 0 25.02.2015

DámeJídlo a JídloTeď mění majitele. Kupuje je německá firma Delivery Hero

Největší české konkurenty v trhu na rozvoz jídla koupila německá Delivery Hero. Obchod má podle... více
Zpravodajství 0 08.01.2015

Z vyhledávače poledních menu Lunchtime je "Facebook pro restaurace"

Od pondělí přesměrovává český web Lunchtime.cz své návštěvníky na doménu Zomato.com. Ostatní mutace... více
Události 0 01.12.2014
Start-upy u tabule

SERIÁL: Proč čekat na číšníka? Přes smartphone lze kafe zaplatit i v Praze

Český start-up Storyous již v provozu testuje možnost platit v restauraci mobilní aplikací.... více
Lidé 0 13.11.2014

Daniel Tylinger Hotel Managerem v The Mark Luxury Hotel Prague

Vedení hotelu The Mark Luxury Hotel Prague, člena sdružení nezávislých luxusních hotelů The Leading... více
Pro HR manažery 0 11.09.2014

V hospodě za 27, v obchodě za 11. I proto se Češi podle Staropramenu stěhují s pivem domů

Pivovary Staropramen loni prodaly stejné množství... více
Zpravodajství 0 12.03.2014
Rozhovor

Po jídle z restaurací začneme rozvážet i potraviny, říká webový podnikatel Čupr

Jak funguje český trh s dovozem jídla, proč přijímá bitcoiny, kam se může vyvíjet Slevomat nebo jak... více
Analýzy a komentáře 0 16.02.2014

V Česku roste další miliardový byznys. Rozmáhá se trh s rozvozem jídla

Navzdory tomu, že celkový trh s pohostinstvím a stravováním loni klesl, jedna jeho součást zažila... více
Analýzy a komentáře 0 17.02.2014

Absolventka pražské VŠE se utkala o titul nejlepší hotelové recepční světa

V Hamburku se o víkendu vybírali ti nejlepší recepční světa v soutěži o cenu Davida Campbella.... více
Domácí 0 20.01.2014

Čas jsou peníze. V londýnské kavárně se místo za šálky čaje platí za minuty

Neobvyklý podnikatelský plán rozšířil do Londýna Rus Ivan Mitin. V jeho kavárně Ziferblat hosté... více
Zpravodajství 0 19.01.2014
Hotelnictví

Obsazenost pražských hotelů loni vzrostla. Letos ale musí bojovat se stagnací

Příležitosti a hrozby • Měnící se preference spotřebitelů – upřednostňují levnější... více
Probyznysinfo 0 30.04.2013
Fotogalerie

U staré studny se pije nejlépe. Podívejte se do 10 nejlepších barů, kam se dá jít na drink

Dobrovolně a za svoje peníze hodnotili lidé bary... více
Jídlo 0 19.10.2012
Hotely a pohostinství

Většině podnikatelům v pohostinství a dvěma pětinám hoteliérů klesly v letní sezoně tržby

Během letošní letní sezony klesly v České... více
Probyznysinfo 0 16.10.2012

Máte oblíbený bar? Pošlete ho svým hlasem do výběru výjimečných českých podniků

Jak najít nový, zajímavý a neokoukaný bar? Díky různým žebříčkům na to nemusíte jít jen metodou... více
Jídlo 0 19.06.2012
Právě teď

Vliv tabákové lobby je obrovský, přiznal odpůrce kouření Boris Šťastný

Většina veřejnosti souhlasí s tím, aby se přestalo v českých restauracích kouřit. Za čistší vzduch... více
Domácí 0 30.05.2012

V Německu zmizela čtvrtina hospod. Lidé tráví čas na Facebooku nebo ve spolkových klubech

Za posledních deset let zavřelo v Německu 12... více
Zahraniční 0 10.04.2012

Udržujte svůj tým v kondici

Pohostinství a ubytování dlouhodobě čelí vysoké fluktuaci zaměstnanců. Podle společnosti Mag Consulting vynaloží průměrný hoteliér zhruba třetinu... více
Kariera 0 08.12.2011

Pohostinství čekají krušné chvíle. Hotely a restaurace propustí tisíce lidí

Asociace hotelů a restaurací nečeká příští rok zlepšení tržeb v oboru. Krizi zhoršují... více
Zpravodajství 0 08.12.2009
  Celkem nalezeno: 48.
 
 Zobrazuji: 1 - 48.  
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama