reklama

Denně připravíme sedm tisíc jídel, říká šéf sítě kantýn a kuchař Filip Sajler. Pro firmy je jídelna konkurenční výhodou

Kuchař a podnikatel Filip Sajler provozuje síť 13... více
Probyznysinfo 08.08.2017

Denně připravíme sedm tisíc jídel, říká šéf sítě kantýn a kuchař Filip Sajler. Pro firmy je jídelna konkurenční výhodou

Kuchař a podnikatel Filip Sajler provozuje síť 13... více
Lidé 13.08.2017

McDonald’s zvažuje zdražování, trápí ho nedostatek lidí i rostoucí ceny surovin

McDonald’s zvažuje zdražení v českých restauracích, bojí se ale ztráty zákazníků. Přestože tržby... více
Byznys 26.06.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Pohostinec Monarch potěší českou a rakousko-uherskou kuchyní

V pražské ulici Na Perštýně se donedávna nacházel... více
Jídlo a pití 23.06.2017

Restauratéři už montují cedulky Zákaz kouření, drtivá většina zákon dodržuje. Pokud zákazník netípne cigaretu, zavolá obsluha policii

Provozovatelé restaurací i kuřáci v první den... více
Události 02.06.2017

Česká obchodní centra přidávají restaurace. Zákazníci díky nim více utrácejí

Obchodní centra rozšiřují food courty - místa s restauracemi a sezením. Do center se dostává stále... více
Byznys 28.05.2017
Výsledky

McDonald's se opět daří. Fastfoodový řetězec zvýšil zisk a jeho akcie překonaly rekord

Řetězci restaurací s rychlým občerstvením... více
Byznys 25.04.2017

V Chorvatsku si turisté připlatí. Vláda zvýšila DPH v pohostinství na 25 procent

Chorvatská vláda letos zvýšila DPH v pohostinství na 25 procent. Některé restaurace a kavárny už... více
Události 03.04.2017

McDonald's dohání konkurenci. Na klíčových trzích zavede rozvoz hamburgerů a placení mobilem

Americký řetězec rychlého občerstvení začne do... více
Byznys 02.03.2017

Jan Horký Master Chefem společnosti Compass Group v České republice a na Slovensku

Společnost Compass Group v České republice a na Slovensku má nového Master Chefa. Stal se jím... více
Pro HR manažery 17.02.2017

Chorvatsku EET nestačí, zvyšuje daň v restauracích na 25 procent. Vyšší ceny mohou odehnat zahraniční turisty

Když Chorvatsko před čtyřmi lety zavedlo... více
Události 29.12.2016
Extra

Češi jsou mistři v kouření. Od května si už ale v žádné hospodě nezapálí

Po letech debat a pokusů schválili poslanci zákaz kouření v restauracích. Nová pravidla budou... více
Extra 12.12.2016

Zdražování v restauracích není zdaleka plošné. Některé navíc EET ke zvýšení cen jen využily

Se startem EET začaly restaurace zdražovat. V... více
Byznys 04.12.2016
Autor HN

Jak evidence tržeb změní republiku

Za týden se spouští první fáze elektronické evidence tržeb určená pro restaurace a ubytování. Hájit hospodské, kteří neplatí daně, samozřejmě nelze,... více
Autorská strana 22.11.2016

Hospody hledají finty na EET. Vymýšlejí jídlo na fakturu i zážitkové pobyty s obědem

Pět týdnů před startem elektronické evidence... více
Události 24.10.2016

Zákaz kouření se blíží. Restaurací pro nekuřáky přibývá, odlivem lidí ale netrpí

Nekuřáckých restaurací v posledních letech přibývá nejen v Praze, ale i ve zbytku republiky. Změnu... více
Domácí 23.10.2016

Rybí restaurace Nordsee jsou na prodej. Jejich hodnota by mohla být až 300 milionů eur

Síť restaurací Nordsee je na prodej, kupec by za... více
Byznys 12.10.2016
Přehled nabídek

Jak na EET: levné řešení nabízí operátoři i výrobci tradičních pokladen

První vlna evidence tržeb začne 1. prosince. Kdo nechá nákup potřebného vybavení na poslední... více
Události 09.09.2016
Výsledky

McDonald's klesly tržby i zisk. Řetězci se nedaří na některých klíčových trzích

Řetězci rychlého občerstvení McDonald's klesl čtvrtletní zisk meziročně o 9,1 procenta. Společnost... více
Byznys 26.07.2016

Zaměstnanci Starbucksu už nebudou mít stejný plat jako v KFC. Může za to petice baristy

Zaměstnanci firmy se vzbouřili proti krácení... více
Byznys 12.07.2016

Firmy začaly testovat EET, zatím vše funguje. Prosinec ale ukáže, zdali zvládne i desetitisíce uživatelů

Povinnost vydávat stvrzenky a odesílat je v... více
Domácí 17.06.2016

Jakub Čebiš provozním manažerem Grand Cru Restaurant & Bar

Novým provozním manažerem Grand Cru Restaurant & Bar se stal Jakub Čebiš, který doposud v... více
Pro HR manažery 11.03.2016

Na český trh chce vstoupit známý americký řetězec Denny's. Plánuje otevřít pět restaurací

Restaurace Denny's mají přes dva tisíce poboček... více
Byznys 11.02.2016

McDonald's rostly tržby i zisk. Firmě k dobrým výsledkům pomohly celodenní snídaně

Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald’s zaznamenal vůbec nejlepší čtvrtletní výsledky za... více
Zpravodajství 25.01.2016

Zbankrotovaných společností přibylo. Pro podnikatele byl srpen naopak příznivější

Počet vyhlášených bankrotů obchodních společností vzrostl v srpnu oproti červenci o 25. Nejvíce... více
Zpravodajství 02.09.2015

Zomato zavede platby v restauracích přes mobil a plánuje expanzi na sever Evropy

Zomato do Česka postupně přenese novinky, které testuje v dalších zemích. Češi se tak mohou dočkat... více
Podniky a trhy 22.05.2015

V dubnu zbankrotoval rekordní počet firem. Hlavně v obchodu a pohostinství

Během měsíce dubna zbankrotovalo 104 obchodních společností a 733 fyzických osob podnikatelů. Jde o... více
Zpravodajství 06.05.2015

Jakub Přibyl provozním manažerem Grand Cru Resturant & Bar

Novým provozním managerem ve vyhlášené pražské restauraci Grand Cru Restaurant & Bar se stal Jakub... více
Pro HR manažery 28.04.2015
EET

Elektronická evidence tržeb nebude pro všechny. Počítá se s výjimkami

Zákon o elektronické evidenci tržeb má zlepšit výběr daní a postihnout neplatiče. Řada podnikatelů,... více
Řídím firmu - Finance 09.03.2015

Česká Hospoda restauratéra Tomáše Karpíška v New Yorku skončila. Nevydělávala

Hospodu a pozdější Lokál na Manhattanu v lednu převzali Američané. Podnik fungoval od roku 2011,... více
Byznys 25.02.2015

Kavárny nabídnou lidem kohoutkovou vodu. Za každou karafu vysadí aktivisté v Africe strom

Karafa kohoutkové vody v kavárně bude stát 20... více
Zpravodajství 25.02.2015

DámeJídlo a JídloTeď mění majitele. Kupuje je německá firma Delivery Hero

Největší české konkurenty v trhu na rozvoz jídla koupila německá Delivery Hero. Obchod má podle... více
Zpravodajství 08.01.2015

Z vyhledávače poledních menu Lunchtime je "Facebook pro restaurace"

Od pondělí přesměrovává český web Lunchtime.cz své návštěvníky na doménu Zomato.com. Ostatní mutace... více
Události 01.12.2014
Start-upy u tabule

SERIÁL: Proč čekat na číšníka? Přes smartphone lze kafe zaplatit i v Praze

Český start-up Storyous již v provozu testuje možnost platit v restauraci mobilní aplikací.... více
Lidé 13.11.2014

Daniel Tylinger Hotel Managerem v The Mark Luxury Hotel Prague

Vedení hotelu The Mark Luxury Hotel Prague, člena sdružení nezávislých luxusních hotelů The Leading... více
Pro HR manažery 11.09.2014

V hospodě za 27, v obchodě za 11. I proto se Češi podle Staropramenu stěhují s pivem domů

Pivovary Staropramen loni prodaly stejné množství... více
Zpravodajství 12.03.2014
Rozhovor

Po jídle z restaurací začneme rozvážet i potraviny, říká webový podnikatel Čupr

Jak funguje český trh s dovozem jídla, proč přijímá bitcoiny, kam se může vyvíjet Slevomat nebo jak... více
Analýzy a komentáře 16.02.2014

V Česku roste další miliardový byznys. Rozmáhá se trh s rozvozem jídla

Navzdory tomu, že celkový trh s pohostinstvím a stravováním loni klesl, jedna jeho součást zažila... více
Analýzy a komentáře 17.02.2014

Absolventka pražské VŠE se utkala o titul nejlepší hotelové recepční světa

V Hamburku se o víkendu vybírali ti nejlepší recepční světa v soutěži o cenu Davida Campbella.... více
Domácí 20.01.2014

Čas jsou peníze. V londýnské kavárně se místo za šálky čaje platí za minuty

Neobvyklý podnikatelský plán rozšířil do Londýna Rus Ivan Mitin. V jeho kavárně Ziferblat hosté... více
Zpravodajství 19.01.2014
Hotelnictví

Obsazenost pražských hotelů loni vzrostla. Letos ale musí bojovat se stagnací

Příležitosti a hrozby • Měnící se preference spotřebitelů – upřednostňují levnější... více
Probyznysinfo 30.04.2013
Fotogalerie

U staré studny se pije nejlépe. Podívejte se do 10 nejlepších barů, kam se dá jít na drink

Dobrovolně a za svoje peníze hodnotili lidé bary... více
Jídlo a pití 19.10.2012
Hotely a pohostinství

Většině podnikatelům v pohostinství a dvěma pětinám hoteliérů klesly v letní sezoně tržby

Během letošní letní sezony klesly v České... více
Probyznysinfo 16.10.2012

Máte oblíbený bar? Pošlete ho svým hlasem do výběru výjimečných českých podniků

Jak najít nový, zajímavý a neokoukaný bar? Díky různým žebříčkům na to nemusíte jít jen metodou... více
Jídlo a pití 19.06.2012
Právě teď

Vliv tabákové lobby je obrovský, přiznal odpůrce kouření Boris Šťastný

Většina veřejnosti souhlasí s tím, aby se přestalo v českých restauracích kouřit. Za čistší vzduch... více
Domácí 30.05.2012

V Německu zmizela čtvrtina hospod. Lidé tráví čas na Facebooku nebo ve spolkových klubech

Za posledních deset let zavřelo v Německu 12... více
Zahraniční 10.04.2012

Udržujte svůj tým v kondici

Pohostinství a ubytování dlouhodobě čelí vysoké fluktuaci zaměstnanců. Podle společnosti Mag Consulting vynaloží průměrný hoteliér zhruba třetinu... více
Kariera 08.12.2011

Pohostinství čekají krušné chvíle. Hotely a restaurace propustí tisíce lidí

Asociace hotelů a restaurací nečeká příští rok zlepšení tržeb v oboru. Krizi zhoršují... více
Zpravodajství 08.12.2009
  Celkem nalezeno: 48.
 
 Zobrazuji: 1 - 48.  
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama