reklama

Zapomeň na mě

V souvislosti s obecným nařízením o ochraně osobních údajů se často jako o novince hovoří o tzv. právu být zapomenut či právu na výmaz. Správci a... více
Pravniradce 0 03.08.2017

Brusel chce zlepšit ochranu citlivých dat Evropanů. Rozdává nová práva i povinnosti

Lepší kontrolu nad tím, co se děje s osobními... více
Pravniradce 0 01.08.2017

Brusel chce zlepšit ochranu citlivých dat Evropanů. Rozdává nová práva i povinnosti

Lepší kontrolu nad tím, co se děje s osobními... více
Paragraf 0 27.07.2017

Zapomeň na mě

V souvislosti s obecným nařízením o ochraně osobních údajů se často jako o novince hovoří o tzv. právu být zapomenut či právu na výmaz. Správci a... více
Paragraf 0 27.07.2017
ICT revue 6/2017

Zaspat přípravy na GDPR může přijít hodně draho

Dne 26. května 2018 vstoupí v platnost nařízení známé pod zkratkou GDPR. Směrnice sjednocuje... více
Rozhovory a názory 0 09.07.2017
GDPR

Ze souhlasu se zpracováním osobních údajů je díky GDPR časovaná bomba

Online marketing čeká s příchodem GDPR řada velkých změn, přičemž pro e-commerce a e-mailový... více
Analýzy a projekty 0 22.06.2017
ICT revue

Sdílení osobních informací s neznámými lidmi nevnímáme jako problém. Je to ale chyba!

Sdílení informací nebo fotografií na sociálních... více
Analýzy a projekty 0 03.06.2017

Pravidelně Vám přinášíme významné novinky právního světa za uplynulý týden

Robert Neruda z AK Havel, Holásek & Partners je ve světové špičce soutěžního práva. Úřad pro... více
Pravniradce 0 02.06.2017

News

Robert Neruda z AK Havel, Holásek & Partners je ve světové špičce soutěžního práva. Úřad pro ochranu osobních údajů udělil rekordní pokutu za spam.... více
Právo 0 31.05.2017
ICT revue 5/2017

eIDAS: Elektronické identity a důvěryhodné služby pro EU

Myšlenka evropské integrace se zvolna přelévá také do kybernetického prostoru, do digitálních... více
Rozhovory a názory 0 30.05.2017

Nová pravidla pro ochranu dat: Ani hrozba miliardových pokut firmy nerozhýbala

Blíží se revoluce v ochraně citlivých údajů. Podnikatelé se ale do příprav nehrnou. Implementace... více
Pravniradce 0 23.05.2017

Nová pravidla pro ochranu dat: Ani hrozba miliardových pokut firmy nerozhýbala

Blíží se revoluce v ochraně citlivých údajů. Podnikatelé se ale do příprav nehrnou. Implementace... více
Paragraf 0 18.05.2017
ICT revue 5/2017

Bezpečnostní trh zabrzdil i přes očekávaný potenciál v GDPR

Situaci na bezpečnostním trhu v zemích EU ovlivňuje anařízení o ochraně osobních údajů GDPR... více
Rozhovory a názory 0 11.06.2017
GDPR

Konference GDPR 2017

Na konci března se na Pankráci v prostorách konferenčního sálu společnosti OKsystem uskutečnila za účasti odborných partnerů významná konference na... více
Rozhovory a názory 0 12.05.2017
GDPR

Pověřenec pro ochranu osobních údajů - klíčová funkce pro zajištění GDPR

Data protection officer (DPO), česky pověřenec pro ochranu osobních údajů, je v rámci zavádění... více
Rozhovory a názory 0 11.05.2017
GDPR

Jak efektivně analyzovat a řídit rizika v rozsahu požadavků GDPR

Řízení rizik je proces, při němž se snažíme zamezit působení již existujících i budoucích faktorů... více
Rozhovory a názory 0 10.05.2017
GDPR

Detekce, analýza a řešení bezpečnostních problémů

Incident vás dříve či později v souvislosti s osobními údaji potká, otázkou je jen kdy a jaký to... více
Rozhovory a názory 0 08.05.2017
GDPR

Aby mohly být údaje zapomenuty, musí být nejprve nalezeny

Pokud jakýkoliv člověk požádá organizaci nebo firmu, která uchovává a zpracovává jeho osobní údaje,... více
Rozhovory a názory 0 07.05.2017
GDPR

Subjekty osobních údajů posilují ve svých právech

Své osobní údaje má jistě každý z nás rozesety po mnoha firmách a databázích. Právo na jejich... více
Rozhovory a názory 0 06.05.2017
GDPR

Jak se připravit na GDPR

Přestože jsme zkratku GDPR ještě ani nezařadili do svého slovníku, dotýká se prakticky každého z nás. Přestože související vyhlášky a nařízení vejdou... více
Rozhovory a názory 0 04.05.2017
GDPR

Právní aspekty osobních údajů a jejich ochrany

Okamžik účinnosti nové právní úpravy se blíží nezadržitelnými kroky. Od 25. května 2018 je nezbytné... více
Rozhovory a názory 0 03.05.2017
GDPR

Nesprávné zpracování osobních údajů vás může přijít draho

Je třeba se začít více zabývat tématem osobních údajů, termín platnosti Obecného nařízení o ochraně... více
Rozhovory a názory 0 30.04.2017
ICT revue

Finanční instituce čelí technologickým změnám, díky legilativě EU

Podniky budou muset implementovat řadu směrnic EÚ, za celé čtvrtstoletí jde o rekordní rekordní... více
Produkty a služby 0 24.04.2017
ICT revue speciál

Právě vyšlo:
Průvodce ochranou osobních údajů

GDPR - vše, co potřebujete vědět o nové směrnici EU. Nechcete-li být v předvečer dne "D"... více
Rozhovory a názory 0 15.05.2017
Rozhovor

Kdo neochrání osobní data, může zaplatit přes půl miliardy, upozorňuje právník

Nové nařízení EU o ochraně osobních údajů dopadne na každého, kdo zpracovává osobní data. Účinné... více
Pravniradce 0 26.03.2017
Rozhovor

Kdo neochrání osobní data, může zaplatit přes půl miliardy, upozorňuje právník

Nové nařízení EU o ochraně osobních údajů dopadne na každého, kdo zpracovává osobní data. Účinné... více
Právo 0 22.03.2017

Pokud firmy nezačnou chránit svoje data, zaplatí až půl miliardy. Blíží se nové nařízení

České úřady a firmy se musí připravit na... více
Pravniradce 0 16.03.2017

Blíží se zákon tvrdší než EET. Firmy, které nezačnou chránit svá data, zaplatí stamiliony

České úřady a firmy se musí připravit na... více
Titulní strana 0 15.03.2017

Povinné zabezpečení dat bude stát podniky stovky milionů. Přípravy mohou zabrat i rok

České firmy i státní úřady čeká už za několik... více
Průmysl 4.0 0 21.01.2017

Historie se začerňovat nebude, rozhodli soudci

Ústavní soud odmítl návrh, aby se omezil přístup k archiváliím po totalitních bezpečnostních... více
Události 0 12.01.2017
Ročenka

Svět 2017: Přichází revoluční ochrana osobních údajů. Podnikatelům, kteří neprovedou změny, hrozí pokuta až 20 milionů eur

Nové evropské nařízení rozšiřuje ochranu soukromí... více
Byznys 0 28.12.2016

Ochrana osobních údajů o zákaznících bude přísnější, bude se týkat i cookies

Obecné nařízení EU, které rozšiřuje ochranu osobních údajů, bude nutné dodržovat nejpozději od... více
Pravniradce 0 13.11.2016

Ochrana osobních údajů o zákaznících bude přísnější, budou se za ně považovat i tzv. cookies

Obecné nařízení EU, které rozšiřuje ochranu... více
Podnikání 0 07.11.2016

Spisy v archivech StB možná zmizí. Ústavní soud rozhodne o "uzavření"

Ústavní soud začne v září jednat o návrhu na omezení přístupu do archiválií z období před rokem... více
Pravniradce 0 29.08.2016

Ze spisů v archivech StB mohou být jen torza. Ústavní soud bude už brzy rozhodovat o jejich "uzavření"

Ústavní soud začne v září jednat o návrhu na... více
Události 0 29.08.2016

Nové nařízení EU umožní opravu nebo vymazání osobních údajů na internetu. Za ty se budou považovat i cookies

Osobní údaje bude na internetu možné upravovat... více
Domácí 0 28.08.2016

Nová úprava transatlantického předávání osobních údajů EU-US Privacy Shield už funguje

Informační bezpečností štít pro transatlantické... více
Pravniradce 0 28.07.2016

Evropská komise spouští štít EU-USA pro ochranu osobních údajů Evropanů při transatlantických stycích

Evropská komise dnes přijala štít EU-USA coby... více
Pravniradce 0 12.07.2016

V budoucnu se o svá data nebudeme bát

Poté co Evropský soudní dvůr zastavil transatlantickou výměnu osobních údajů, začali politici i odborníci hledat novou cestu. Pevný rámec ochrany... více
Bezpečnost 0 12.05.2016

Nový "štít" chránící soukromí Evropanů vyvolává pochybnosti

Evropská unie a Spojené státy v těchto dnech dokončují text dohody o ochraně osobních údajů při... více
Pravniradce 0 09.02.2016

Z internetu půjde "zmizet". EU se shodla na silnější ochraně dat

Zástupci Evropské komise, Evropského parlamentu a národních států se shodli na nové reformě ochrany... více
Zahraniční 0 16.12.2015

Facebook či Google se budou muset podřizovat zákonům každé evropské země

Nejvyšší soud Evropské unie pozastavil platnost dohody o ochraně osobních dat Safe Harbor se... více
Události 0 07.10.2015

Kdo má data, má i moc,

říká předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů a bývalá ústavní soudkyně Ivana Janů více
0 01.10.2015

Operační systém od Microsoftu vzbuzuje emoce a otázky

Windows 10 jsou terčem kritiky kvůli ochraně soukromí a krokům proti pirátům. Samotné licenční... více
Technologie 0 27.08.2015

Ochránce osobních údajů Igor Němec končí ve své funkci. V zápalu boje za soukromí se zastal i zloděje

Kritici Němcovi, který po deseti letech opouští... více
Události 0 25.08.2015

Evropa bude sledovat cestující v letadlech, boj s terorismem nadřadí právu na soukromí

Evropské státy chtějí vytvořit databázi pasažérů... více
Události 0 14.03.2015

Tisk se hrozí nového evropského nařízení o ochraně osobních údajů

Evropská asociace vydavatelů časopisů, včetně české Unie vydavatelů, vyzývá ministry spravedlnosti... více
Média 0 04.07.2014

Google umožnil vymazání nechtěných dat. Jen během pátku přišlo 12 tisíc žádostí

Evropský soud umožnil lidem požádat vyhledávací servery o vymazání nežádoucích údajů. Google proto... více
Zahraniční 0 01.06.2014
  Celkem nalezeno: 71.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama