reklama
GDPR

PSD2 a GDPR: Harmonie, či disonance?

V první polovině roku 2018 se stanou účinnými dvě významné regulace, nová směrnice o platebních službách na vnitřním trhu a obecné nařízení o ochraně... více
Rozhovory a názory 23.10.2017

Pokud nesplníte pravidla nařízení o ochraně osobních údajů, budete muset smazat databáze

Evropské nařízení o ochraně osobních údajů zavádí... více
Pravniradce 16.10.2017

Nařízení o ochraně osobních údajů zavádí nová pravidla. Kdo se s nimi nesladí, bude muset své databáze smazat

Evropské nařízení o ochraně osobních údajů zavádí... více
Právo 11.10.2017
Seriál HN

Jak splnit požadavky GDPR? Kontrolám se firmy vyhnou, když přesunou data do Česka

Tuzemské firmy chystající se na nové evropské nařízení pro ochranu dat (GDPR) si musí dát pozor na... více
Pravniradce 05.10.2017
Seriál HN

Tuzemské firmy řeší, jak splnit evropská pravidla na ochranu údajů. Kontrolám se vyhnou, když přesunou data do Česka

Tuzemské firmy chystající se na nové evropské... více
Právo 04.10.2017

Osobní údaje, které je třeba dle GDPR chránit, hledejme i v kódech na popelnicích

Prvním krokem ke zdárnému "zkrocení" GDPR je vyjasnění, co se skrývá pod pojmem osobní údaje. Nová... více
Pravniradce 28.09.2017

Bez ochránce osobních dat si řada firem neporadí. Stát je to může až stovky tisíc měsíčně

Jak zacházet s citlivými údaji, bude firmám a... více
Pravniradce 28.09.2017

Osobní údaje hledejme i v kódech na popelnicích

Prvním krokem ke zdárnému "zkrocení" GDPR je vyjasnění, co se skrývá pod pojmem osobní údaje. Nová... více
Právo 28.09.2017

Bez ochránce osobních dat si řada firem neporadí. Stát je to může až stovky tisíc měsíčně

Jak zacházet s citlivými údaji, bude firmám a... více
Právo 27.09.2017

Na výklad ke GDPR si ještě chvíli počkáme

Společnosti řeší, jak správně vykládat jednotlivá ustanovení nového evropského nařízení o ochraně osobních údajů. Orgánem, který dá "jasnější" návod,... více
Pravniradce 28.09.2017

Na výklad ke GDPR si ještě chvíli počkáme

Společnosti řeší, jak správně vykládat jednotlivá ustanovení nového evropského nařízení o ochraně osobních údajů. Orgánem, který dá "jasnější" návod,... více
Právo 20.09.2017

Školy zjišťují, jak budou chránit osobní údaje, informace od ministerstva nemají. Zbývá jim čas jen do května

V květnu 2018 vstoupí v platnost evropské... více
Pravniradce 02.10.2017

Školy zjišťují, jak budou chránit osobní údaje, informace od ministerstva nemají. Zbývá jim čas jen do května

V květnu 2018 vstoupí v platnost evropské... více
Události 18.09.2017

Facebook dostal ve Španělsku pokutu 1,2 milionu eur. Podle místních úřadů sbíral osobní data bez souhlasu uživatelů

Společnost Facebook musí ve Španělsku zaplatit... více
Byznys 12.09.2017

Většina firem se ještě nepustila do důkladnější ochrany dat. Hrozí jim přitom vysoké pokuty

Firmám i úřadům se krátí čas přípravy na nové... více
Podniky a trhy 30.08.2017

Mall.cz zablokoval přes milion uživatelských účtů

Hackeři napadli účty zákazníků e-shopu Mall.cz. Cílili na lehce prolomitelná hesla. Incident se... více
Události 29.08.2017

Zapomeň na mě

V souvislosti s obecným nařízením o ochraně osobních údajů se často jako o novince hovoří o tzv. právu být zapomenut či právu na výmaz. Správci a... více
Pravniradce 03.08.2017

Brusel chce zlepšit ochranu citlivých dat Evropanů. Rozdává nová práva i povinnosti

Lepší kontrolu nad tím, co se děje s osobními... více
Pravniradce 01.08.2017

Brusel chce zlepšit ochranu citlivých dat Evropanů. Rozdává nová práva i povinnosti

Lepší kontrolu nad tím, co se děje s osobními... více
Paragraf 27.07.2017

Zapomeň na mě

V souvislosti s obecným nařízením o ochraně osobních údajů se často jako o novince hovoří o tzv. právu být zapomenut či právu na výmaz. Správci a... více
Paragraf 27.07.2017
ICT revue 6/2017

Zaspat přípravy na GDPR může přijít hodně draho

Dne 26. května 2018 vstoupí v platnost nařízení známé pod zkratkou GDPR. Směrnice sjednocuje... více
Rozhovory a názory 09.07.2017
GDPR

Ze souhlasu se zpracováním osobních údajů je díky GDPR časovaná bomba

Online marketing čeká s příchodem GDPR řada velkých změn, přičemž pro e-commerce a e-mailový... více
Analýzy a projekty 22.06.2017
ICT revue

Sdílení osobních informací s neznámými lidmi nevnímáme jako problém. Je to ale chyba!

Sdílení informací nebo fotografií na sociálních... více
Analýzy a projekty 03.06.2017

Pravidelně Vám přinášíme významné novinky právního světa za uplynulý týden

Robert Neruda z AK Havel, Holásek & Partners je ve světové špičce soutěžního práva. Úřad pro... více
Pravniradce 02.06.2017

News

Robert Neruda z AK Havel, Holásek & Partners je ve světové špičce soutěžního práva. Úřad pro ochranu osobních údajů udělil rekordní pokutu za spam.... více
Právo 31.05.2017
ICT revue 5/2017

eIDAS: Elektronické identity a důvěryhodné služby pro EU

Myšlenka evropské integrace se zvolna přelévá také do kybernetického prostoru, do digitálních... více
Rozhovory a názory 30.05.2017

Nová pravidla pro ochranu dat: Ani hrozba miliardových pokut firmy nerozhýbala

Blíží se revoluce v ochraně citlivých údajů. Podnikatelé se ale do příprav nehrnou. Implementace... více
Pravniradce 23.05.2017

Nová pravidla pro ochranu dat: Ani hrozba miliardových pokut firmy nerozhýbala

Blíží se revoluce v ochraně citlivých údajů. Podnikatelé se ale do příprav nehrnou. Implementace... více
Paragraf 18.05.2017
ICT revue 5/2017

Bezpečnostní trh zabrzdil i přes očekávaný potenciál v GDPR

Situaci na bezpečnostním trhu v zemích EU ovlivňuje anařízení o ochraně osobních údajů GDPR... více
Rozhovory a názory 11.06.2017
GDPR

Konference GDPR 2017

Na konci března se na Pankráci v prostorách konferenčního sálu společnosti OKsystem uskutečnila za účasti odborných partnerů významná konference na... více
Rozhovory a názory 12.05.2017
GDPR

Pověřenec pro ochranu osobních údajů - klíčová funkce pro zajištění GDPR

Data protection officer (DPO), česky pověřenec pro ochranu osobních údajů, je v rámci zavádění... více
Rozhovory a názory 11.05.2017
GDPR

Jak efektivně analyzovat a řídit rizika v rozsahu požadavků GDPR

Řízení rizik je proces, při němž se snažíme zamezit působení již existujících i budoucích faktorů... více
Rozhovory a názory 10.05.2017
GDPR

Detekce, analýza a řešení bezpečnostních problémů

Incident vás dříve či později v souvislosti s osobními údaji potká, otázkou je jen kdy a jaký to... více
Rozhovory a názory 08.05.2017
GDPR

Aby mohly být údaje zapomenuty, musí být nejprve nalezeny

Pokud jakýkoliv člověk požádá organizaci nebo firmu, která uchovává a zpracovává jeho osobní údaje,... více
Rozhovory a názory 07.05.2017
GDPR

Subjekty osobních údajů posilují ve svých právech

Své osobní údaje má jistě každý z nás rozesety po mnoha firmách a databázích. Právo na jejich... více
Rozhovory a názory 06.05.2017
GDPR

Jak se připravit na GDPR

Přestože jsme zkratku GDPR ještě ani nezařadili do svého slovníku, dotýká se prakticky každého z nás. Přestože související vyhlášky a nařízení vejdou... více
Rozhovory a názory 04.05.2017
GDPR

Právní aspekty osobních údajů a jejich ochrany

Okamžik účinnosti nové právní úpravy se blíží nezadržitelnými kroky. Od 25. května 2018 je nezbytné... více
Rozhovory a názory 03.05.2017
GDPR

Nesprávné zpracování osobních údajů vás může přijít draho

Je třeba se začít více zabývat tématem osobních údajů, termín platnosti Obecného nařízení o ochraně... více
Rozhovory a názory 30.04.2017
ICT revue

Finanční instituce čelí technologickým změnám, díky legilativě EU

Podniky budou muset implementovat řadu směrnic EÚ, za celé čtvrtstoletí jde o rekordní rekordní... více
Produkty a služby 24.04.2017
ICT revue speciál

Právě vyšlo:
Průvodce ochranou osobních údajů

GDPR - vše, co potřebujete vědět o nové směrnici EU. Nechcete-li být v předvečer dne "D"... více
Rozhovory a názory 15.05.2017
Rozhovor

Kdo neochrání osobní data, může zaplatit přes půl miliardy, upozorňuje právník

Nové nařízení EU o ochraně osobních údajů dopadne na každého, kdo zpracovává osobní data. Účinné... více
Pravniradce 26.03.2017
Rozhovor

Kdo neochrání osobní data, může zaplatit přes půl miliardy, upozorňuje právník

Nové nařízení EU o ochraně osobních údajů dopadne na každého, kdo zpracovává osobní data. Účinné... více
Právo 22.03.2017

Pokud firmy nezačnou chránit svoje data, zaplatí až půl miliardy. Blíží se nové nařízení

České úřady a firmy se musí připravit na... více
Pravniradce 16.03.2017

Blíží se zákon tvrdší než EET. Firmy, které nezačnou chránit svá data, zaplatí stamiliony

České úřady a firmy se musí připravit na... více
Titulní strana 15.03.2017

Povinné zabezpečení dat bude stát podniky stovky milionů. Přípravy mohou zabrat i rok

České firmy i státní úřady čeká už za několik... více
Průmysl 4.0 21.01.2017

Historie se začerňovat nebude, rozhodli soudci

Ústavní soud odmítl návrh, aby se omezil přístup k archiváliím po totalitních bezpečnostních... více
Události 12.01.2017
Ročenka

Svět 2017: Přichází revoluční ochrana osobních údajů. Podnikatelům, kteří neprovedou změny, hrozí pokuta až 20 milionů eur

Nové evropské nařízení rozšiřuje ochranu soukromí... více
Byznys 28.12.2016

Ochrana osobních údajů o zákaznících bude přísnější, bude se týkat i cookies

Obecné nařízení EU, které rozšiřuje ochranu osobních údajů, bude nutné dodržovat nejpozději od... více
Pravniradce 13.11.2016
  Celkem nalezeno: 87.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama