Téma: Fejeton

(Jedno)hubky: Vzpomeň si na koronáč a plať

Restaurační karanténa je konečně za námi, byť některé restaurace už nikdy neotevřou. A jiné otevřou jinde a jinak. Stejně jako koronavirus lidi...
22. 5. 2020 ▪ 2 min. čtení

Faux pas Ireny Jirků: Čas sázet brambory

Je třpytivé ráno. Kos se vyšplhal na vrcholek hrušky a roztrubuje to do všech stran. Nad údolím se převaluje mlha, ale žhavé paprsky už bubnují...
15. 5. 2020 ▪ 2 min. čtení

(Jedno)hubky: Přijde konec gastrofašismu?

Hradčanská restaurace Kuchyň, spadající do úspěšného impéria Ambiente, se stala jednou z prvních a taky nejznámějších obětí koronaviru −...
7. 5. 2020 ▪ 2 min. čtení

Velká vizita Josefa Veselky: Kam s ní?

Vystoupil jsem z výtahu, minul jakousi molitanovou matraci opřenou o zeď a odemykal dveře svého bytu. "Nevíte, komu ta matrace patří?" uslyšel...
23. 8. 2019 ▪ 3 min. čtení

Proč jsem začala psát

Když jsem dospívala, bylo snadné získat přesvědčení, že je naší morální povinností zdokumentovat dobu, ve které žijeme, a zachovat záznamy o ní...
28. 4. 2017 ▪ 5 min. čtení

Fejeton Ivy Roze: Za pět minut dvanáct

Říká se o mně, že prý všude chodím pozdě. Což vůbec není pravda. Já jsem jen o hodně optimističtější než ostatní lidi.
18. 9. 2016 ▪ 4 min. čtení

Manželky na export

Je strašidelné si přiznat, že Donald Trump má za a) strašný vkus a za b) slabost pro ženy z východní Evropy. Ještě strašidelnější ovšem je, že...
2. 9. 2016 ▪ 3 min. čtení

Pro změnu zase jídlo

Byly časy, kdy jsem si stěžovala na to, že Česko je kulinární pustina, kde nikomu nezáleží na tom, co jí. Občas se mi teď po těch časech docela...
26. 8. 2016 ▪ 4 min. čtení

Potvory jedny zelené

Četla jsem, že zahradničení pomáhá rehabilitovat duši a srdce, tak jsem se rozhodla, že tomu dám šanci. Nakonec, kdo v dnešní době nepotřebuje...
8. 7. 2016 ▪ 4 min. čtení