Jak připravit lanýžovou pizzu? Přidejte játra

Focaccerie Alforno na pražském Petrském náměstí na podzim nezaspala a obstarala si kvalitní lanýže z úrodné severoitalské oblasti Piemonte. Šéfkuchař Petr Dlouhý pracuje s lanýži černými, které zakomponoval do dvou odvážných chodů s typicky italským základem - připravil risotto a pizzu.

Someliér a šéfkuchař restaurace AlfornoV Alforno i sesterských podnicích Aldente a Alriso připravují risotto z rýže carnaroli, která má dlouhá zrna, je bohatá na škrob a lehce lepí, pro základ risotta je tedy vhodná. Ovocnou sladkost doplní dílek hrušky. Na risotto se v tradiční italské kuchyni dával parmazán nebo gorgonzola, šéfkuchař Alforno v duchu moderního kombinování sáhl po ovčím sýru pecorino. Ten doplnil stracciatellou di bufala, tedy kousky mozzarelly z buvolího mléka. Risotto kuchař zakápl lanýžovým olejem a samotné lanýže pak přijdou strouhané navrch téhle jemné kompozice.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se