Thai Father zpátky v Karlíně

Před létem Gourmetguru informoval, že "Thai Father" Pavel Rexim Mejsnar zavírá v pražském Karlíně oblíbené Our Cafe a uvolňuje místo nové kavárně. Své podnikání se rozhodl předat následovníkům, jimž chtěl nechat vyrobit thajský food truck. Ačkoliv představa tuk-tuku zaparkovaného u metra Křižíkova mohla leckomu připadat spíše jako z říše snů, před dvěma týdny vozítko s logem Thai Father do Karlína skutečně poprvé přijelo. Opět s nabídkou thajské speciality ve velkém kelímku, za stejnou cenu 129 korun. A ani na skvělé chuti pandang curry se nic nezměnilo, musel konstatovat Gourmetguru.

Michelinská hvězda Toix předvede své umění V Zátiší

Říká o sobě, že prostřednictvím svých pokrmů prodává štěstí. Ve své restauraci Passions & Gourmandises v Saint-Benoît u středofrancouzského Poitiers mění menu podle toho, co mu zrovna přivezou lokální farmáři, a s lehkostí obohacuje tradiční francouzskou kuchyni o světové trendy.

jarvis_59f1bdfd498e089683e08e86.jpeg
Šéfkuchař Richard Toix
Foto: archiv restaurace V Zátiší

Gourmetguru se dozvěděl, že šéfkuchař Richard Toix, jenž michelinskou hvězdu získal pouhých devět měsíců po otevření své restaurace, nyní po roce opět míří do Prahy. Hostovat bude v restauraci V Zátiší. Od 7. do 10. listopadu tu představí menu, které je ovšem zatím tajemstvím.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz. Gourmetguru na Twitteru @GourmetguruHN