Azurová modř, jež zajišťuje zcela neprůhledné lahvi rumu Trois Rivières Cuvée de l'Océan "wow­ effect" jak v barech, tak na regálech specializovaných obchodů, není výhradním důsledkem designérovy fantazie. Ke slovu přišla také barevná symbolika. Cukrová třtina z nejjižnějšího výběžku ostrova Martinik, z jejíž šťávy je tento rhum agricole (tzv. zemědělský rum) destilován, si téměř koupe kořeny v azurových vlnách Atlantiku.

Lahev stojí rozhodně za přečtení. Tak hned letopočet 1660 na jejím krčku. Odkazuje na rok založení plantáže, a pokud ho přijmeme, posune se historický začátek produkce rumu v Karibiku o tři roky hlouběji do studnice času (doposud Mount Gay roku 1663). "Podtitulek" French Plantation Rhum připomíná nepopiratelnou skutečnost, že je ostrov stále zámořským departementem Francie. Nejpodstatnější informací ovšem je podtitulek "rhum blanc agricole". Na rozdíl od převážné většiny rumů "tradičních", jejichž základem je melasa, vedlejší produkt výroby cukru z cukrové třtiny, je rum zemědělský destilován přímo ze zkvašené šťávy jedné z nejvýnosnějších trav na světě.

Neobvyklé − tedy ve světě destilátů − je i prohlášení "Appel­lation d'Origine Contrôlée" a jeho dislokace "Martinique". Odvolává se na "terroir" ostrova, tedy souhrn jeho půdních a klimatických poměrů, ale i zkušeností výrobců a zdomácnělé technologie.

Pokud nemáte se zemědělským rumem předchozí zkušenost, připravte se na to, že chutná úplně jinak než rumy, které jste doposud degustovali. Vůně je plná, přímočará, troufnu si říci "šťavnatá", vzdáleně se ozývá jod a subtropické ovoce. Chuť vás zaskočí svou naléhavostí, dráždivou suchostí a potěší naprostou absencí aditiv.