Proměna slavného lahůdkářství Jana Paukerta

Lahůdkářství Jana Paukerta na Národní třídě v centru Prahy bylo už za první republiky vyhlášené svými chlebíčky a různými dobrotami, na nichž ujížděly i takové osobnosti jako Lída Baarová či Jan Werich. Jasně, na to si Gourmetguru pamatovat nemůže, ale na ty skvělé chlebíčky ano, protože se tu prodávaly vlastně ještě nedávno. Žel, i když dům na Národní třídě prošel rekonstrukcí a lahůdkářství tu bylo znovu otevřeno v roce 2008, po sedmi letech ho zavřeli kvůli nevyhovujícím hygienickým podmínkám. Tehdy se zdálo, že stoleté tradici odzvonilo, vždyť Gourmetguruovi i současný vlastník licence značky potvrdil, že investice do rekonstrukce by byla už neúnosná. Nový provozovatel, velkoobchodní společnost Tyfery, nakonec problém vyřešil po svém a vsadil na nové místo i nové zákazníky na Rohanském nábřeží. Prvním podnikem chystané franšízy se stalo Bistro Jan Paukert v budově Rohan.

Když se tam zvědavý a řádně natěšený Gourmetguru vydal na první snídani, byl nejprve překvapen moderním interiérem. Ale po pár minutách musel přiznat, že jednoduchý design oslovuje jistě mladé lidi pracující v okolních kancelářích a zároveň nezastiňuje Paukertovu minulost: masivní dubové lamely na zdech, stropě i v prostoru odkazují k tradičnímu logu značky.

Zbývá vám ještě 40 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se