Husy táhly Prahou

Minutu ticha za 50 hus, které padly za lepší svět minulý víkend v malostranském podniku Atelier Red & Wine. Jak se hned několik pražských znalců dobrého jídla shodlo, a Gourmetguru to musí chtě nechtě potvrdit, právě zde se letos podávala nejlepší svatomartinská husa v Praze. Majitel Lubo Mikuš zmíněné ptáky "ulovil" v Budapešti, dlouze pekl na sektu a servíroval s dvojí zelím, knedlíky i lokšemi.

Gourmetguru nicméně musí konstatovat, že relativně nedávno obnovená tradice (svatý Martin už nepřijíždí na bílém koni, ale přilétá na vykrmené huse, v ruce lahev mladého vína) se letos už pomalu změnila na husí šílenství. Husy nabízely desítky hospod, a to ve velmi kolísavé kvalitě. To samé platí i o víně. Gourmetguru čistě subjektivně vyhlašuje za nejpřívětivější svatomartinské víno výtečně svěží müllerku od Sedláka z Bílovic.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se