Next Door již dokořán
Gourmetguru se na to dlouho těšil. Občas z Café Imperial na rohu pražského Poříčí, kde vládne přísná ruka Zdeňka Pohlreicha, pozoroval, jak postupují práce na rozšiřujícím se "impériu" zdejšího mistra české kuchyně. A před pár dny se konečně otevřely odtud jen pár metrů vzdálené dveře − Next Door − a za nimi podnik, který vás už od vchodu nadchne svým skvěle designovaným interiérem historického objektu z konce 19. století.
Pak si sednete do čistého a přitom útulného prostoru s otevřenou kuchyní a spoustou vychytaných, jistě ne laciných detailů. Objednáte si třeba selečí líčka na pivě nebo svíčkovou, a když za pár minut zjistíte, jak jsou ta jídla poctivá a že chutnají jako od babičky, řeknete si: Takhle kvalitně by dnes možná vypadalo vícero českých bister, nebýt té 40leté stagnace. A tak Gourmetguru čeká na další "next bistra", nejen "by Zdeněk Pohlreich".
Brzy, nebo nikdy?
Gourmetguru sice nemá takové znalosti z astrofyziky jako Jiří Krtička, s nímž přináší ego! rozhovor, ale ví, co by i přes relativitu času mělo zhruba znamenat "brzy". Přesto Pražané z Petrské čtvrti již minimálně půl roku čekají na slovem "brzy" ohlášený Sea Food Restaurant v Klimentské 26. Za tu dobu by snad ty ryby samy doplavaly přes všechna moře a vodní toky až k nedalekému vltavskému břehu. A možná se i samy vylovily.
Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz. Gourmetguru na Twitteru @GourmetguruHN
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist