Nóbl a zdarma

Je libo indonéský jehněčí rendang s lilkem, kuřecí prsa marinovaná v jogurtu s červeným kari nebo raději irský koláč s hovězím ragú zapečený čedarovou bramborovou kaší? Když jde zaměstnanec softwarové společnosti Avast na oběd a zvolí firemní "kantýnu", má slušný výběr. Běžné pětichodové menu, připomínající pestrostí, vůní i chutí spíš nabídku špičkové restaurace, se skládá z české klasiky, lehkého a zdravého jídla, etnické nebo originální receptury, sezonního pokrmu a tzv. chef special, kdy šéfkuchaři předvádějí své umění přímo před lidmi. K tomu samoobslužné salátové bary a výběr jídel z teplého bufetu. Taky koláče, sendviče nebo pizza. Káva na všemožný způsob a zákusky. Ještě více překvapující než šíře a kvalita nabídky je ale fakt, že to vše je zadarmo. Zaměstnanci firmy ani jejich hosté nezaplatí za oběd − stejně jako za snídani − ani korunu. "Provoz restaurace, kde připraví denně zhruba 650 obědů, stojí Avast měsíčně asi 1,5 milionu korun," říká Dominika Kalašová z oddělení komunikace.

Restauraci v sedmém patře firemního sídla na pražské Pankráci provozuje společnost Perfect Canteen Filipa Sajlera. Ano, toho známého "kluka v akci" ze stejnojmenného pořadu České televize. "Rozvíjíme gastronomii, která respektuje zásady zdravého a pestrého stravování, dává přednost lokální produkci a regionálním potravinám a jež respektuje životní prostředí a trvalou udržitelnost," představuje zakladatel a spolumajitel společnosti Perfect Canteen koncept svých provozoven.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se