To je maso! Vzbuzuje emoce i asociace, pro každého jiné. S přirozeností vrcholových predátorů se jím dosyta krmíme, na své gándhíovské cestě za nenásilím ho coby stravu zavrhujeme, s pavlovovským reflexem nad ním slintáme a jako "éterické bytosti" se od té nechutné krvavé flákoty s úšklebky odvracíme.

Takže proto či přesto nám teď visí na rameni pana Kosiny na obálce ega. Je vědecky dokázané, že právě konzumace masa byla jedním z rozhodujících faktorů, které ze "šimpanze" udělaly inteligentní bytost. Jak kvalitní to maso bylo, můžeme možná zpětně odvodit z kvality dnešní civilizace...

Mladých vědkyň, které vidíte na nepublikovaných obálkách, jsme se neptali, zda maso jedí, či nejedí, případně jaké. Podle jejich výjimečných mentálních schopností bych ale soudil, že navštěvují právě takové či podobné řezníky, o nichž uvnitř čísla píšeme. Ale mohu se i mýlit, neboť svíčkovou denně nejím a občas si dám i sekanou. Ta mi vždycky těch pár IQ bodů ubere.