Do restaurace Bruxx se chodí na ústřice a k nim je, jak známo, nejlepší sklenka Chablis. To zde mají vynikající, jak jsem se několikrát přesvědčila. A protože jde o belgickou restauraci, na své si přijdou také milovníci piva. Čepovaných i lahvových tu mají velký výběr. No jo, ale co dělat, když vás přepadne náhlá chuť na dobré červené? Jste ztraceni? Ne tak docela.

Byť zpočátku můžete mít ten pocit. Hned u prvních dvou objednaných lahví, Saint-Emilionu a Languedocu, se ukázalo, že už ve sklepě nejsou. Že je "vypito", nám o té druhé přišel říct číšník už nejen s rozpaky, ale i s talířem belgických pralinek na usmířenou. Zkusili jsme štěstí potřetí a požádali o nejdražší víno z francouzských červených, o Chateauneuf-du-Pape z vinařství Domaine Duclaux, ročník 2009, za 1289 Kč.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se