Teplá večeře je pro některé samozřejmostí, pro jiné přežitkem a místo ní dávají přednost například sýrovým prkénkům, ovoci a zelenině v doprovodu sklenky kvalitního vína. Tak či tak, za horkých letních večerů je lehké, přitom chutné jídlo doslova nepostradatelnou součástí jídelníčku.

Ačkoli mezi tuzemskými surovinami lze natrefit na řadu zdravých specialit, ti s většími labužnickými ambicemi často sahají po tradičních zahraničních delikatesách. Takové nabízí i severoitalská provincie Jižní Tyrolsko, kde se mimo jiné nachází hned 19 michelinských restaurací. O úrovni zdejší gastronomie tak není pochyb.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se