Ten den trochu poprchávalo, takže výhled na panorama Prahy nebyl úplně dokonalý. Nám to nevadilo, přestože lokalita bývá obvykle hlavním důvodem, proč si hosté Grosseto Marinu vybírají. Nás v této restauraci na lodi zakotvené u Rudolfina potěšilo chřestové menu, takže jsme se rozhodli projíst ho odshora dolů. Libor Mertl do Mariny vodí na obědy nebo večeře obchodní partnery ze zahraničí, protože si sám nikdy nenechá ujít příležitost pokochat se krásami hlavního města a vychutnat si italskou kuchyni.

"Itálie byla navíc první zemí, kam jsme začali významně exportovat, takže jsem tam léta jezdil za zákazníky. Měl jsem možnost poznat zemi, lidi, jejich naturel, nadšení, pracovitost i jídlo," říká muž, který před 25 lety se dvěma spolužáky z ČVUT založil firmu ComAp.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se