"Kompletně jsme změnili dispozice celého domu − zazdili jsme jeden vchod, koupelny jsme přemístili do prvního patra, okna nahradili francouzskými," říká spoluautorka projektu architektka Radka Valová. Stavba vznikla v 80. letech víceméně svépomocí, což přineslo mnoho překvapení v průběhu rekonstrukce, především použité materiály ve stylu "co dům dal".

Do domu se vcházelo z ulice i ze zahrady, přičemž druhý vstup byl nyní zazděn a z přilehlé chodby vznikla pracovna. Na ni navazuje obývací pokoj, nově propojený s jídelnou. Tato multifunkční místnost je od pracovny i přilehlé chodby v případě potřeby oddělena posuvnými dveřmi. Obývací a jídelní prostor je s pracovnou lineárně provázán knihovnou podél celé zdi. Přes pracovnu je přístup do horního patra s ložnicemi. Zvětšená okna z ní vytvořila jednu z nejsvětlejších místností v domě.