Stejně jako slavné ossobuco neboli dušené zadní telecí kolínko s morkovou kostí v severoitalském regionu Lombardie patří i vitello tonnato, tedy plátky libového telecího s omáčkou z tuňáka, k hlavním hitům jídelních lístků v sousedním Piemontu. Ostatně šťavnaté a jemné telecí maso má ve zdejších zeměpisných šířkách letitou tradici. Není žádným tajemstvím, že i legendární vídeňský řízek, proslavený na celém světě, doputoval na stoly c. k. mocnářství právě ze severu Itálie. A také proslulé vitello tonnato je založené na tenkých plátcích telecího masa. Ty jsou ovšem studené, pokrájené z dušeného či pečeného kusu a namísto trojobalu pokryté jemnou smetanovou majonézou v kombinaci s tuňákem a kapary.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se