Pokud si chcete v Česku otevřít dobrou asijskou restauraci, poraďte se se Sofií Smithovou. Tahle poučka platí v Praze už skoro 20 let. Charismatická kuchařka strávila část dětství v Malajsii, poté cestovala po Asii, kde se "projedla" gastronomií mnoha regionů. Připočítáte-li k tomu její výjimečný cit pro vaření, kombinování chutí a textur, získáte menu, s nímž máte skoro vyhráno. Tedy pokud si s temperamentní Sofií povahově sednete. Třeba Paul Day, majitel pražských podniků Sansho a Maso a kobliha, ji tak úplně nerozdýchal. "Přizval mě, když vytvářel koncept Sansha, jež kombinuje českou a asijskou kuchyni. Jenže oba jsme úplně jiné osobnosti a zkrátka to mezi námi nefungovalo."

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se