Po světě dosud rázuje řada osmdesátníků, kteří se 13. dubna 1953 seznámili jako první s Vesper, kombinací Gordon's ginu, vodky a Lilletu. Na přání agenta 007 ji v románu Iana Fleminga Casino Royale, jenž se právě usadil na knižních pultech, barman protřepal a podával s tenkým řezem citronové kůry.

Jak došlo ke korozi silného koktejlu s dominantním ginem, který je jen lehce zastřen aperitivem z Bordeaux a podpálen trochou vodky (můžete ho ochutnat v rámci vzdělávacího programu "007 Mixology"), na pouhé "Protřepat, nemíchat!", přičemž se receptura omezila na vodku a suchý vermut?

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se