Zemědělský holding Petra Marcinčáka zaměstnává na jižní Moravě kolem stovky lidí. "Je to náročná práce, ale poměrně stabilní, protože potraviny, víno − to je celkem stabilní segment. Lidé budou pořád potřebovat jíst a víno nás už provází tisíce let. Nastává i příklon k čistým potravinám, rozvoj vinařské turistiky, a tak doufám, že nás čeká spíše příjemnější období," říká Petr Marcinčák, který hospodaří na 125 hektarech vlastních vinic v mikulovské vinařské podoblasti.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se