KNIŽNÍ TIP - Květinová kuchařka

Vydává SmartPress, www.smartpress.cz

Jak chutná jedlé kvítí a býlí? Dozvíte se z knihy spisovatelky Jany Vlkové. A také jak a kdy se sbírá, jak s ním vařit a čím dozdobit pokrmy. Originální recepty a vůbec pořádná porce voňavého čtení. Vaše jídla budou vypadat jako obrazy a sběr květů bude díky ilustracím v herbáři zábavný a snadný.

 

OD 27. 2. - Salon vín 2015

Zámek Valtice, více na www.salonvin.cz

Stovka nejlepších vín Moravy a Čech se představuje každý rok na přelomu února a března při zahájení největší výstavy vín v Česku ve Valticích. K dispozici je výběr toho nejpovedenějšího, co se na našich vinicích a v našich sklepích urodilo a vyrobilo. Názorný důkaz, že naši vinaři jsou čím dál tím lepší.

 

28. 2. - 1. 3. - Slavnosti moravského uzeného

Hrad Veveří, Veverská Bítýška, www.stezkydedictvi.cz

Kdo má rád uzené, pak vzhůru na hrad. Slavnosti toho nejlepšího moravského se konají na hradě Veveří, aby všem připomněly, jak má tahle moravská specialita správně chutnat. Na patnáct mistrů uzenářů a řezníků nabídne své výrobky. Chybět ovšem nebude ani sladké - koblihy či boží milosti.

 

Foto: ČTK, Národní vinařské centrum