16.ledna - 13. února

Burgermánie v Tančícím domě

Restaurace Ginger & Fred, Jiráskovo náměstí 6, Praha 2

Kachní, zvěřinový, rybí i čokoládový burger podávaný v makronce s jablečnými hranolky, takové "pecky" jsou nyní ve speciální víkendové nabídce designové restaurace Ginger & Fred v sedmém patře Tančícího domu. Ochutnat celkem sedm kreativních kousků z kuchyně šéfkuchaře Rudolfa Doležala můžete vždy od pátku do neděle.

Foto: Shutterstock

24. ledna

Pálenky a kysané zelí k tomu

Mikulčice, kulturní dům, 14-21 hodin, www.palenkymikulcice.cz/kost.html

Vypadá to jako zvláštní kombinace, ale kupodivu to jde dohromady - ovocné pálenky a kysané zelí. Okoštovat obojí můžete tuto sobotu v Mikulčicích. Nabízeny budou speciality ze zelí, škvarků, tvarůžkové dezerty z Loštic a tradiční krajové pečivo.

Foto: Shutterstock

24. ledna

Zabijačka s cimbálovkou v Mikulově

Sklep Pod Kozím hrádkem, Hotel Golf Garni, Mikulov, www.podkozimhradkem.cz

Pod heslem "Není ovar jako ovar" se uskuteční v sobotu v Mikulově tradiční moravská zabijačka, což nejsou ovšem jen dobroty všeho druhu, ale pravý rituál. Začíná se už ráno před vinným sklepem Pod Kozím hrádkem s muzikou a pivem z minipivovaru Mamut. K večerní vinné degustaci pak bude hrát cimbálovka.

Foto: Shutterstock