U mužů je tzv. druhá míza legrační (a nežádoucí, co si budeme povídat!), u vína to automaticky nemusí znamenat nic špatného. Tradice tzv. druhých vín vznikla v Bordeaux v 19. století, kdy vinaři chtěli dát co nejrychleji na trh kvalitní vína, ale nechtěli zároveň ohrozit své ceněné značky. A tak představili něco, čemu říkali "druhá vína". Ta pocházela ze stejných vinic a byla připravena stejnými vinaři jako uznávaná "velká vína", ale negarantovala nutně stejnou kvalitu.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se