Na nahřátou plotýnku uprostřed stolu obsluha pokládá hrnce s vařícím vývarem. Do malých misek dostává každý z nás hrst domácích nudlí a naběračku čiré tekutiny. Na hladině se sráží několik mastných ok. Je skvostná.

Voňavý vývar je ale pouze předehrou k tomu, co přijde dál. Číšník z hrnce loví plátky libového hovězího masa s tenkým tučným okrajem a pokládá je na talíře. K masu si můžeme naporoučet hned několik příloh: strouhaný křen, křen s jablky, špenát, dýňové pyré, bramborové placičky, fazolky se smetanou nebo tatarskou omáčku.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se