Pro jednu z nejzásadnějších věcí ve svém životě se Jiří Holas rozhodl ještě před tím, než mu bylo dvacet. Pracoval tehdy jako pekař v ostravské pekárně. "Jednou večer jsem jel tramvají do práce a pozoroval, jak v bytech svítí světla a hrají televize. Řekl jsem si, že nemůžu celý život pracovat po nocích. Že musím být lepší," vrací se do doby před více než padesáti lety. Požádal tedy podnik o stipendium a nastoupil na Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Studium chemie a technologie sacharidů ho nadchlo natolik, že se rozhodl pokračovat dál a získal titul kandidát věd. Do ostravské pekárny se už nevrátil. Tehdejší Generální ředitelství mlýnského a pekárenského průmyslu ho přijalo do svého oborového výzkumného ústavu jako vedoucího oddělení základního výzkumu.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se