David Eder zařizuje pro své klienty luxusní dovolené v minimálně pětihvězdičkových hotelech, cestování soukromými tryskáči, ale i řadu dalších služeb na míru, o které se manažeři či podnikatelé už stydí svým asistentkám říct. "Naši klienti jsou velice konzervativní lidé, kteří si jen tak do svého soukromí někoho nepustí," říká Eder, zakladatel a šéf společnosti Exclusive Tours.

V pražské restauraci La Rotonde si jako předkrm objednává humrovou polévku. "Mám slabost pro francouzskou kuchyni, kterou tady podle mého umí dobře, a navíc vzdálené stoly poskytují soukromí pro obchodní jednání," vysvětluje důvod pro volbu restaurace. A dodává, že do podniku chodí na tříchodové menu, které nejčastěji zapíjí sklenkou červeného vína. Hlavním chodem bude ryba mořský vlk a dezert si ještě rozmyslí. "Kdyby ale dneska měli čerstvé ústřice, tak si raději dám ty," uvažuje ředitel firmy, která se zabývá poskytováním luxusních dovolených. Jejich cena se v průměru pohybuje okolo čtyř set tisíc korun na osobu.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se