Ač to dnes zní k nevíře, míchaná (blended) whisky neměla původně sloužit k "čištění odpadů". Cílem její výroby bylo elegantní spojení chuťově odlišných destilátů, aby výsledek potěšil co nejširší spektrum konzumentů. Žádné zběsilé útoky rašeliny z irského ostrova Islay nebo sladkosti skotského regionu Speyside, nýbrž univerzální, uhlazený charakter pro každého.

Jak jsme se od tohoto ušlechtilého cíle dostali k nevábným směskám pro nikoho, které dnes dominují nápojovým lístkům i regálům obchodů, je na dlouhé povídání. V kostce lze problém shrnout tak, že od snahy vyhovět odlišným chutím se většina výrobců přesunula k touze vyhovět odlišným rozpočtům. A tak se

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se