Pijte ledově vychlazené, nabádají propagační materiály mnoha destilátů. Jen tak si prý užijete tu správnou chuť a dostanete ze skleničky maximální potěšení. Schází však dodat, že potěšíte hlavně obchodní a finanční oddělení výrobců, sebe už méně.

Správná teplota alkoholických nápojů je pochopitelně jediná - ta, která vám nejvíce vyhovuje. Pokud milujete whisky zasypanou ledem nebo koňak z mrazáku, není v podstatě důvod nic měnit. U rafinovaných, luxusních destilátů se tím však okrádáte o většinu chuťových nuancí a dost možná byste si stejně užili i násobně levnější pití obdobného typu. V případě varianty "on the rocks" se drahocenný nápoj navíc postupně ředí tajícím ledem, což obvykle zážitek z konzumace nikterak neumocňuje.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se