Specifickou kategorií světa alkoholu jsou mrtvé značky. U většiny konzumního zboží, které skončí v nákupním košíku, si můžeme být jisti, že si ho za týden či dva pořídíme znovu. Jenže zrající destiláty fungují v odlišném časoprostoru. Při zahájení procesu, na jehož konci má být patnáctiletá whisky, není jisté, zda v době jejího stáčení ještě budeme na světě.
V některých případech zmizí rovnou celý podnik. To se stalo v roce 1993 po stopadesátileté existenci také skotské palírně whisky Rosebank, která nevyhovovala evropským normám a rekonstrukce by se podle tehdejších propočtů nevyplatila. Rozhodnutí přišlo jen pár let před boomem single malt whisky...
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi