Do špízků z kuřecích vnitřností se naše redakce kolektivně zbláznila před rokem, když kousek od sídla vydavatelství otevřela japonská restaurace Yakumo. Tamní šéfkuchař si tuhle drobnou lahůdku pěstuje jako svou specialitu.

Příprava špízků, které jsou typické hned pro několik asijských kuchyní, je show, pokud se můžete kuchaři dívat pod ruce. Je s podivem, že dvě ruce zvládnou otáčet jednotlivé špízky v rychlém tempu, což jejich příprava vyžaduje. Nejprve se chvíli pečou jen tak, potom se opakovaně potírají omáčkou a otáčejí. Je to jedno z těch jídel, u kterých je na místě nachystat všechno potřebné k ruce, než se pustíte do díla.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se