Začneme na Valašsku v podhůří Javorníků a Beskyd, kde jsme už od pondělí. Přespali jsme u rodiny pasekáře Filipa Vaňka, který bydlí v usedlosti s třísetletou tradicí, chová koně, ovce a kozy a živí ho tahání dřeva z lesa.

Filip Vaněk každý den vodí svou dceru kilometr na koni dolů do obce Hovězí na Vsetínsku a pak ji autem odveze do místní školy.

My jsme šli s ním a pak se vydali na cestu do nedalekých Velkých Karlovic, kde jsme navštívili pekárnu Jany Kasalové, ženy, která dokázala překonat těžkosti osudu a ani při rodinné krizi nezabalila ryze regionální podnikání - dál vyrábí voňavé frgály a další tradiční valašské pečivo.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se